Carowinds opent achtbaan met dubbele lancering met Copperhead Strike

Het Amerikaanse pretpark Carowinds breidt volgend jaar haar achtbaan aanbod uit met een dubbel gelanceerde achtbaan. Deze achtbaan komt uit de stal van Mack Rides en krijgt de naam Copperhead Strike.

 

Carowinds is niet vies van een achtbaan die de nodige pit bevat. Met Fury 325 opende het park in 2015 nog een bijna 100 meter hoge hypercoaster van B&M en volgend jaar zal de achtbaan Copperhead Strike geopend worden. Hiermee komt het aantal achtbanen in het park op 14 te staan.

 

 

Copperhead Strike wordt een achtbaan gebouwd door het Duitse bedrijf Mack Rides. De achtbaan zal een lengte hebben van 992 meter en een topsnelheid van 80 km/h. Een eerste lancering vanuit het station brengt je tot een snelheid van net geen 70 km/h op 2,5 seconden. Tijdens de rit volgt een tweede lancering die je uiteindelijk tot een topsnelheid van 80 km/h brengt.

 

 

De nieuwe achtbaan zal vijf inversies bevatten waaronder een Corckscrew, een Cutback, twee loopings en een Heartline roll. De rittijd zal 2 minuten 24 seconden bedragen. Ze zal komen te staan in een nieuw themadeel dat draait om de Blue Ridge Country Kitchen. Het park toonde al eerder teasers waarin grandma’s coocking centraal stonden, oftewel oma’s keuken.

 

De eerste werkzaamheden gingen alvast van start

 

Bij Mack Rides wachten heel wat onderdelen om verscheept te worden

 

De allereerste trackdelen werden ondertussen geïnstalleerd. 

 

 

 

Bron en foto’s: Carowinds