Walibi Rhône-Alpes bouwt sensationele achtbaan voor 40-jarig bestaan

In 2019 viert Walibi Rhône-Alpes haar veertigste verjaardag. Voor deze gelegenheid maakt het Franse park zich klaar voor een erg grote nieuwigheid. Walibi Rhône-Alpes zal uitpakken met een attractie van formaat. Het wordt een sensationele achtbaan van het type Infinity Coaster.

De toekomstige achtbaan van Walibi Rhône-Alpes zal 575 meter lang worden. De voorziene openingsdatum ligt ergens in mei 2019. Een naam voor deze attractie is voorlopig nog onbekend. Het park raadt de passagiers alvast aan om een gezond hart te hebben, want ze zullen een topsnelheid van 85 km/u ervaren na een duizelingwekkende val van 31 meter hoog.


Tijdens de rit zullen ze door- en overheen volgende track-elementen rijden: een Vertical Chain Lift Hill, een Top Hat – Outside, een Dive Drop, een Zero-G Roll, een LSM Launch en een Switch Track. De track bestaat overigens niet uit een klassieke lay-out waar het spoor een aaneengesloten circuit vormt. Het spoor zal dus een begin en een einde kennen. In vaktermen wordt dit ook wel eens een shuttle genoemd.

De achtbaan zal met twee treinen kunnen opereren. Iedere trein bestaat uit drie gondels waar telkens vier personen naast elkaar kunnen zitten. In totaal kunnen er dus per ritje twaalf passagiers meerijden. De minimumlengte om mee te mogen rijden is 130 cm.

 

De werken voor deze nieuwigheid zullen starten op maandag 3 september 2018 en zullen duren tot het begin van het volgende seizoen. Het is de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides die de stalen achtbaan mag afleveren en zal van het type Infinity Coaster zijn. We hebben dit type achtbaan al eerder gezien, waaronder in Hansa-Park met Der Schwur des Kärnan en in Alton Towers met The Smiler. Dichter bij huis zijn voorbeelden van dit type Gold Rush in Attractiepark Slagharen en de nieuwe achtbaan van Bobbejaanland die in 2019 zal openen in het park.

 

Om ruimte te garanderen voor dit grote gevaarte moet er helaas een andere attractie sluiten. Op het einde van het huidige seizoen moet Qwads, het circuit met elektrische quads, helaas verdwijnen. De gigantische sombrero’s van de Bamba-attractie zullen tijdelijk ontmanteld moeten worden.

 

Bronnen: Walibi Rhône-Alpes, RCDB // Foto’s: Benjamin Hellinckx (Themeparkfreaks.eu)