Team Fēnix is klaar voor auto-avontuur StreetGasm 2000

Attractiepark Toverland is vertegenwoordigd bij het toonaangevende auto-evenement StreetGasm 2000. Vanaf zaterdag 9 juni 2018 zal Team Fēnix deelnemen aan road adventure SG2K 7 – Lucky Number Seven. De auto van Team Fēnix is geïnspireerd op de gelijknamige achtbaan die binnenkort in Toverland wordt geopend. In zes dagen tijd zal de Fēnix-auto een uitdagende route van 2000 mijl afleggen door Zuidoost-Europa.

 

Team Fēnix rijdt in een Porsche 911 Turbo S. Vooraan op de auto prijkt de kop van Fēnix, een mythische vuurvogel die eens in de zoveel tijd herrijst uit zijn eigen as. De kop is een exacte replica van de kop op de treinen van de gelijknamige coaster. De Porsche is verder afgewerkt met reflecterende 3D-veren van Fēnix en ook de achtbaantrack is in het ontwerp verwerkt. De metallic zwarte basis geeft het gevoel dat Fēnix door de nacht vliegt (carwrap door Wrap My Ride). Als klap op de vuurpijl is in de voorklep van de auto een vuurwerkfontein geplaatst. Janou Gelissen, tweede generatie van het familiebedrijf en initiator van dit project, is erg trots op het eindresultaat. “Het is een ludieke manier om mensen nieuwsgierig te maken naar onze gloednieuwe wing coaster Fēnix. Deze is spectaculair, snel en gewaagd, net zoals deze prachtige Porsche.” Het realiseren van de Fēnix-Porsche is mogelijk gemaakt door Team 12.

 

Lucky Number Seven
Tijdens StreetGasm 2000 7 – Lucky Number Seven legt team Fēnix een route van 2000 mijl (3219 kilometer) af door Zuidoost-Europa. De start is op zaterdag 9 juni in Portoroz Slovenië en de avontuurlijke reis eindigt op donderdag 14 juni in Boekarest, Roemenië. De route is strikt geheim en wordt op dagbasis bekendgemaakt. Er nemen in totaal 120 auto’s deel aan dit evenement. Team Fēnix is te volgen via het Instagramaccount teamfenixsg2k7. StreetGasm 2000 is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van Europa’s meest toonaangevende road adventures.

 

Grootse uitbreiding Toverland
Op zaterdag 7 juli 2018 opent Attractiepark Toverland het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon. In Avalon staat de spectaculaire wing coaster Fēnix centraal. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. De leverancier is de toonaangevende Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Fēnix is maar liefst veertig meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop. Meer informatie is te vinden op 2018.toverland.com.