Eerste Cosplay Day in de geschiedenis van Movie Park Germany

Op 23 juni 2018 organiseert Movie Park Germany haar allereerste Cosplay Day, inclusief workshops, parade en een Cosplay contest. Op de oproep om zelfgemaakte kostuums van helden uit tv-series en films met fans uit de hele wereld te delen hebben meer dan 300 Cosplayers gereageerd. “We zijn overweldigt doordat zich meteen zo veel mensen zich bij ons aangemeld hebben voor de gelegenheid om hun passie in ons park te presenteren. De kostuums zijn ongelooflijk gedetailleerd en de make-up is meer dan overtuigend. We kunnen dan ook niet wachten om de Cosplayers en de fans samen te brengen”, vertelt bedrijfsleider Thorsten Backhaus bij de première van het nieuwe evenement in Duitslands grootste familliepretpark.

 

 

Een nieuwe combinatie die perfect bij elkaar past. ”Het bijzondere aan ons park is dat wij talrijke licenties zoals Star Trek en The Walking Dead bezitten. Onze bezoekers kunnen daardoor hun tv- en filmhelden ontmoeten. SpongeBob, Patrick, de Teenage Mutant Ninja Turtles maar ook Chase en Marshall uit Paw Patrol zijn bij ons te zien. Nu komen op deze bijzondere dag nog meer kostuums en hoogwaardige creaties naar ons toe. Het wordt zeker een bont spektakel in onze straten”, geeft Thorsten Backhaus een inkijkje. Voor de Cosplayers is de dag een uitgelezen kans om hun met veel moeite gecreëerde werken in een niet alledaagse omgeving te tonen en nieuw beeldmateriaal voor hun verzameling te schieten.

Ook voor de bezoekers is het evenement, dat op zaterdag plaatsvind, een extraatje. “Zij kunnen foto’s met Cosplayers maken en deze mooie herinneringen mee naar huis nemen”, zegt de bedrijfsleider. “Daarnaast bieden wij ’s middags twee gratis workshops met als thema kostuum en make-up aan. Hier kan iedereen aan meedoen die bijvoorbeeld al langer het idee heeft om een eigen kostuum te maken maar niet weet hoe te beginnen of mensen die zich gewoon willen laten inspireren.” De workshops worden gegeven door Startroopern Germany en de Fright Guys. Deze twee groepen zijn al jaren een begrip in de Cosplay-scene.

Met Maul Cosplay, Calisto Cosplay en Faerie Blossom zijn ook nog eens zeer bekende sterren uit de scene in Movie Park te zien. Maul Cosplay is onder andere met zijn Cosplay als Geralt van Riva uit het populaire spel “The Witcher” bekend geworden, ondertussen heeft hij meer dan 260.00 Facebook-fans. Hij begon zijn carrière als stuntman en was al werkzaam bij Movie Park Germany voor hij professioneel Cosplayer werd. Calisto Cosplay is een fanatieke gamer en verbind dit met haar tweede passie: Cosplayen. Allebei zitten ze samen met Dirk Chwialkowsky van de Startroopern Germany in de jury voor de Cosplay contest, die in de namiddag in het grote indoortheater Studio 7 plaatsvindt en door Faerie Blossom wordt gepresenteerd. Zij is bekend door haar veelvoud van unieke Cosplays, zoals Catwoman of clown Pennywise.

Wie absoluut alle deelnemers van de eerste Cosplay Day wil zien en geen kostuum wil missen moet zeker naar de parade gaan kijken. Hier presenteren alle 300 deelnemers zich tegelijkertijd.

Met de actiecode “cosplayday” is het ticket voor het evenement in de onlineshop van Movie Park te koop voor slechts  25,-. Parkentree en Cosplay Day in combinatie. Meer info over het evenement, het programma en de tickets is te vinden op www.moviepark.de/cosplayday.