Bellewaerde stopt met verkoop van abonnementen

Het is de afgelopen maand een heuse stormloop geweest van abonnementen bij het West-Vlaamse pretpark Bellewearde. Het was zelfs zo’n groot succes dat het pret- en dierenpark geen andere optie meer ziet dan de verkoop van de abonnementen stop te zetten. De overrompeling van bezoekers zou anders te groot worden.

 

Dit jaar vernieuwde Bellewaerde het systeem en de prijzen van haar abonnementen volledig. Fans van het Belgische pretpark konden voor slechts 47 euro een abonnement nemen op het park. Het voordelige abonnement was dan niet geldig op feestdagen en bij de avondopeningen. Voor 20 euro extra was het mogelijk om wel op deze dagen naar het park te komen en wie nog eens 20 euro bij betaalde kon ook onbeperkt naar Walibi Belgium. Ook het waterpark Aqualibi was een extra optie voor 20 euro per persoon.

Voorafgaand aan de vernieuwing van het abonnement systeem was er ook al een maandenlange stop van verkoop van abonnementen. Van augustus 2017 tot maart 2018 was het niet mogelijk om abonnementen van het park te kopen. Nu is de verkoop na een dikke maand opnieuw stopgezet, dit staat te lezen in een nieuwsbrief voor het personeel en wordt ook bevestigd aan verschillende fansites. Heel het seizoen lang zal er geen enkel abonnement meer verkocht worden. Ook bij de abonnementen van Walibi Belgium en Aqualibi is het niet meer mogelijk om de optie van 20 euro voor een bezoek aan Bellewaerde er bij te nemen.

Wat wel nog mogelijk is, is de aankoop van dag tickets. Dit kan aan de kassa van het park voor 32 euro, online voor een dag naar keuzen voor 31 euro. Wie al een vaste dag heeft gepland kan een ticket voor 30 euro kopen. Groepen vanaf 20 personen mogen tegen een prijs van 24 euro per persoon binnen. Tickets voor kinderen kan je online kopen vanaf 27 euro en tickets voor senioren zijn beschikbaar vanaf 26 euro.

Wil je alsnog voor een voordelige prijs twee keer naar het pretpark gaan, dan je kan een zonnige regendag uitkiezen. Want wie een regenverzekering neemt voor een prijsje van 2 euro, mag bij een regendag gewoon gratis terugkeren naar het park. Binnenkort zal er ook een deal beschikbaar worden waarbij je een ticket en menu tegelijkertijd kan bestellen aan een voordelig tarief.

Walibi Belgium en Aqualibi hebben eveneens sinds dit jaar een gelijkaardig systeem voor de verkoop van hun abonnementen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de verkoop van abonnementen voor deze parken beschikbaar zullen blijven.

 

 

Bron: Bellewaerde, Walibi Belgium, Aqualibi