Blackpool Pleasure Beach maakt openingsdatum spectaculaire achtbaan bekend

Na lang wachten kunnen de fans van het Engelse park Blackpool Pleasure Beach beginnen aftellen naar de opening van de multi-gelanceerde achtbaan Icon. Het park maakte bekend dat deze achtbaan geopend wordt op 25 mei 2018.

 

De achtbaan Icon werd gebouwd door Mack Rides. De achtbaan zal tweemaal gelanceerd worden tot een snelheid van 80 km/u. Het 1140 meter lange parcours kruist 15 keer andere attracties, waaronder 5 andere achtbanen in het pretpark. Icon is 27 meter hoog en heeft 2 inversies. De rollercoaster zal in staat zijn om met 4 treinen tegelijk te rijden. Tijdens het ritje, dat maar liefst 2 minuten en 41 seconden zal duren, zullen de bezoekers krachten tot 4,3 G ervaren.

 

Na maandenlang de bouwwerken volgen kunnen we nu gaan aftellen tot de achtbaan officieel geopend wordt voor de bezoekers van het park. Deze opening staat gepland voor 25 mei 2018. Icon is meteen de duurste achtbaan van het park. Het totale project is goed voor een investering van 16,25 miljoen Britse pond.

 

 

Bron en foto’s: Blackpool Pleasure Beach