Nieuwe zitjes voor Diamondback in Kings Island

De achtbaan Diamondback zal dit seizoen voorzien worden van nieuwe zitjes op de treinen. De achtbaan opende in 2009 in het park. Na heel wat ritjes waren de oude stoeltjes aan vervanging toe.

 

De hoogste en snelste achtbaan van Kings Island krijgt een nieuwe look wanneer het park op 14 april wordt geopend. Nieuwe zwarte stoeltjes vervangen de originele roodgekleurde stoelen op elk van de drie treinen op Diamondback.

Sinds haar debuut in 2009 heeft Diamondback 15,2 miljoen ritten weggegeven (het meeste van elke attractie op Kings Island in de afgelopen negen seizoenen). Het recordjaar was het vijfde seizoen in 2013, toen 1,8 miljoen ritten werden gegeven.

Voor en na

 

Diamondback

Diamondback werd ontworpen door Bolliger & Mabillard en is 70 meter hoog, bereikt een topsnelheid van 128 km/u en is 1,6 km lang. Diamondback is een achtbaan van het type Hypercoaster.Ongeacht waar de bezoekers in de trein zitten, ze krijgen een onbelemmerd zicht op alle spanning en opwinding die de achtbaan te bieden heeft. Dit doormiddel van de open structuur van de stoeltjes.

 

 

 

 

Bron: Kings Island