Eerste trackdelen geplaatst bij nieuwe achtbaan Jardin d’Acclimatation

Jardin d’Acclimatation is bezig met een grote makeover van het park. Er zullen nieuwe attracties geplaatst worden en heel wat oude attracties opgeknapt worden. Momenteel is er ook een nieuwe achtbaan in opbouw in het park.

 

Jardin d’Acclimatation wil de komende jaren enorm gaan investeren. De komende jaren zal er maar liefst vijftig miljoen euro worden geïnvesteerd in het pretpark. Dit geld zal gebruikt worden voor thematisering, renovaties van gebouwen en de bouw van nieuwe attracties.

Een van die nieuwe attracties is een familiecoaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. Deze familieachtbaan krijgt de naam “Les turbines d’avion” en komt in het teken te staan van vliegen. De karretjes van de achtbaan zullen dan ook in de vorm van vliegtuigjes gebouwd worden. Les turbines d’avion wordt 11,9 meter hoog en wordt een zogenaamde Bobsled Coaster met een custom lay-out.

Ondertussen wordt er hard gewerkt in het park en er werden enkele foto’s van de bouwwerken gedeeld.

 

Op de faebookpagina van het park zien we hoe de eerste trackdelen van de nieuwe achtbaan geplaatst werden.

 

 

De investeringen komen er nadat Company Des Alpes (CDA) mede-eigenaar van het park werd. Company Des Alpes is ook eigendom van pretparken zoals Walibi Belgium, Walibi Holland, Bellewaerde en Parc Astérix. In Walibi Belgium wordt momenteel eenzelfde type achtbaan gebouwd. Deze zal eveneens in 2018 geopend worden.

 

Bron Jardin d’Acclimatation

Foto’s: Jardin d’Acclimatation