Sandwell Valley Country Park opent eerste achtbaan

Het Engelse Sandwell Valley Country Park heeft haar eerste achtbaan geopend. Het gaat om een familie achtbaan waar heel het gezin in mag. Het pretpark is niet ver gelegen van Drayton Manor, een pretpark dat een unieke stand-up coaster heeft.

 

Sandwell Valley Country Park is een landelijk park dat opengehouden wordt door Sandwell Metropolitan Borough Council in Sandwell Valley. Dit stadje ligt aan de rivier de Tame in het midden van de stedelijke agglomeratie tussen Birmingham en West Bromwich (West Midlands van Engeland). Het domein is niet ver gelegen van het pretpark Drayton Manor waardoor het uitstekend met elkaar te combineren valt tijdens een pretparktrip.

De achtbaan die op het domein werd geopend heeft de naam Crazy Caterpillar gekregen. Crazy Caterpillar is een Big Apple achtbaan van de Turkse fabrikant Güven Lunapark. Vorig jaar werden er nog twee achtbanen van deze fabrikant geopend in Engeland. Het gaat om de Family Roller Coaster van Bosworth Water Trust Leisure Park        en de Wacky Warm van Funder Park.

 

In de jaren zestig werd het domein ontwikkeld tot het Country Park met een oppervlakte van 660 hectare (270 ha). Er kwamen ontspanningsmogelijkheden zoals een golfbaan, een Millennium Cycle Route, een Mountainbike Trail en tennisbanen. Het landgoed ontvangt meer dan 500.000 bezoeken per jaar. De Swan Pool dat in het domein ligt wordt gebruikt om te zeilen.

 

 

Bron: rcdb, wikipedia

Foto’s: George Greenway