PULSAR: splash coaster verkozen tot Beste Waterattractie van België

Walibi Belgium en Aqualibi kregen van bijna 50.000 pretparkfans en een internationale vakjury drie prestigieuze prijzen toebedeeld waaronder de prijs voor Beste Pretpark en Beste Waterpark van België tijdens de Diamond Themepark Awards.

 

Tijdens de prijsuitreiking, vandaag in Walibi Belgium, kreeg het park naast de prijs voor “Beste Pretpark van België” ook de titel van “Beste Waterpark” voor Aqualibi en “Beste Waterattractie” voor splash coaster PULSAR.

Walibi Belgium werd vorig seizoen al verkozen tot het beste park van België. “We zijn bijzonder trots op elk van deze drie titels die van Walibi en Aqualibi de beste pretparksite van België maken. Hieruit blijkt duidelijk dat het publiek ons weet te appreciëren op de domeinen waarop we echt uitblinken. De erkenning van beste Waterattractie komt bovenop de prijs die PULSAR al won voor Beste Nieuwe Attractie ter Wereld in Orlando, Florida”, zegt Jean-Christophe Parent, algemeen directeur van Walibi.

De prijsuitreiking vond dit jaar plaats in Walibi Belgium. “Wij zijn uitermate blij dat we de uitreiking van de zevende editie van de Diamond ThemePark Awards mochten laten plaatsvinden in Walibi Belgium. Het park heeft een hele geschiedenis achter zich, waarbij het pretpark vaak de pionier in de Lage Landen was voor vele attracties en events, met recent nog de wereldpremière van Pulsar. We kijken er als fans, maar ook als juryleden, enorm naar uit wat we de komende jaren nog allemaal kunnen beleven”, zegt Patrick Joossens, organisator van de Diamond Themepark Awards.

De Diamond Themepark Awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt en beschouwd als de “Oscars” van de Lage Landen voor de pretparken en zoo’s.

 

Een volledig overzicht van der winnaars vind u hier