Track nieuwe achtbaan Djurs Sommerland compleet

In Djurs Sommerland werd deze week het laatste trackdeel geplaatst van de nieuwe achtbaan Drage Kongen. Dit is de langste en snelste family Suspended Coaster van Europa. De achtbaan wordt gebouwd door Intamin Amusement Rides.

 

In Djurs Sommerland mocht men deze week het glas klinken op het vervolledigen van de track, van de nieuwe achtbaan Drage Kongen. Deze hangende achtbaan zal volgend seizoen openen. Met het plaatsen van het laatste trackdeel zien we een volledige lay-out, die er meer dan de moeite uit ziet. Drage Kongen wordt de snelste en langste Family Suspended Coaster van Europa. Met een lengte van 825 meter en een maximum topsnelheid van 85 kilometer per uur beloofd het alvast een pittige rit te worden.

 

Drage Kongen is de eerste attractie voor een gloednieuw themadeel dat de komende jaren zal ontstaan. Dit gedeelte zal een Aziatisch tintje krijgen. Voor de bouw van deze achtbaan koos het park opnieuw voor Intamin Amusement Rides, die eerder al Piraten en Juvelen bouwde in het park.

Het prijskaartje bedraagt 12 miljoen euro, de opening is voorzien voor mei 2017.

 

Bron en foto: Djurs Sommerland