De iconische Thunder Loop is vanaf nu geschiedenis

Jarenlang was Thunder Loop het icoon van het Nederlandse attractiepark Slagharen. In 1979 opende deze achtbaan als Looping Star in het park, maar na 37 jaar viel het doek voorgoed. Dit weekend werden heel wat evenementen georganiseerd om afscheid te nemen.

 

Thunder Loop, een waar icoon dat al 37 jaar zorgt voor heel wat plezier in het Nederlandse Slagharen, maakte afgelopen zondag haar laatste ritjes. Parkdirecteur Wouter Dekkers beloofde al dat dit oudje niet zomaar gesloten zou worden, maar een eervol afscheid zou krijgen en daar hield hij zich aan.

Afgelopen weekend vonden al heel wat evenementen plaats, zo kon je op vrijdagavond overnachten onder de looping. Zaterdag kregen enkelen dan weer de kans om de lifthill te beklimmen.

Zondag stonden de laatste ritjes op de agenda, omstreeks 18u30 mochten de laatste gelukkigen een ritje maken. Het laatste ritje werd een ere ritje, zonder gasten er in.

Op maandag mochten nog enkelen abseilen van de achtbaan.

 

Slagharen bracht ook een boek uit waarin de geschiedenis beschreven staat van deze iconische achtbaan, dit boek is te koop in het park voor € 9,95. Het boek kreeg de titel ‘Afscheid van een icoon.’

Hoe pijnlijk het is om een icoon te zien verdwijnen, ziet de toekomst er voor het park ook rooskleurig uit. Slagharen zal na de afbraak meteen beginnen aan de bouw van Gold Rush. De nieuwe achtbaan die zal openen in 2017, wordt gebouwd door de Duitse bouwer Gerstlauer. Tijdens een ritje op de nieuwe achtbaan zal je tot driemaal toe gelanceerd worden en doorheen twee inversies gaan.

 

 

Foto’s: Slagharen