Zo ziet het volledig nieuwe IMG Worlds of Adventure er uit

‘IMG Worlds of Adventure’ is een pretpark dat gelegen is in Dubai en haar deuren opende op 31 augustus 2016. Het is een onderdeel van het grote ‘Dubailand Entertainment Complex’. IMG Worlds of Adventure is onderverdeeld in verschillende zones, elk gebaseerd op een eigen thema en is het grootste indoor pretpark ter wereld.

 

 

Er zijn in totaal 5 themazones, namelijk: Marvel, Lost Valley, Cartoon Network, IMG Boulevard en Novo Cinema’s. Het park biede de bezoeker heel wat attracties zoals 3 verschillende achtbanen, meerdere thrill rides, dark rides en shows. Een aantal kleppers van formaat zijn: Avengers Battle of Ulton, Spider-Man Doc Ock’s Revenge, Hulk Epsilon Base 3D, Thor Thunder Spin, The Velociraptor, Predator en Forbidden Territory.

The Lost Valley is een prehistorisch dinoland te vergelijken met Jurassic Park… met het enige verschil dat de dieren je hier niet opeten. In deze zone ligt de meest in het oog springende achtbaan, die de naam Velociraptor heeft gekregen. Het is een gelanceerde achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides die de inzittenden meeneemt doorheen vier inversies. De rit start met een lancering waarbij de trein een snelheid van 100 km/u behaald en een hoogte van 38 meter bereikt, gelukkig hoog genoeg om je uit de klauwen van de ontsnapte dino’s te houden…

De andere twee achtbanen zijn een Spinning Coaster van Mack Rides zoals Dwervelwind in Toverland en een Gerstlauer Euro-Fighter achtbaan met een first-drop van 97° en 2 inversies. De top snelheid ligt hier op 70km/u en de achtbaan is 22 meter hoog.

IMG werkte voor de dino’s nauw samen met Kokoro, een Japanse animatriconcs en robotica bouwer. Dit team stond ook al in voor de iconische installaties in het Londons Natural Historic Museum. Dit is niet enkel leuk voor de liefhebbers van pretparken maar ook voor dino enthousiastelingen.

Het heeft vijf jaar geduurd om de collectie dino’s te ontwikkelen, onder deze dino’s vind bijvoorbeeld een Barosaurus en de beruchte Allosaurus. De bouwers hebben er voor gezorgd dat de dieren zo realistisch mogelijk bewegen, aanvoelen en zelfs ademen. De huid werd met de hand gecreëerd en hydraulische systemen zorgt voor de bewegingen van de tot wel 16 meter hoge dinosaurussen.

 

Bron: imgworlds.com