Uitgetest: Voglwuide Sepp – Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar

Maandenlang keek ik uit naar de bouw van Voglwuide Sepp, een terreincoaster van Zierer. Deze zou gebouwd worden in Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar. In St. Englmar stond al een rodelbaan en een alpine coaster en ook de andere attracties maken gebruik van de berg waar het rodelparadijs is gelegen. Om die reden werd dan ook gekozen om Voglwuide Sepp te laten passen in het huidige assortiment en optimaal gebruik te maken van de berg.

 

Inleiding:

Voglwuide Sepp is een echte terreinachtbaan die optimaal gebruik maakt van het heuvelachtig landschap. De achtbaan heeft een totaal hoogteverschil van 27 meter maar komt nooit meer dan 9 meter boven de grond uit. Tijdens de rit van 755 meter behaald de trein een snelheid van 60 km/u.

Wanneer in februari de eerste onderdelen van Voglwuide Sepp aankwamen op het terrein en ik stilaan mijn reis aan het voorbereiden was, was het toch even kijken of we Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar niet op de planning kregen. Dit lukte en bijgevolg stonden we op 10 juli in St. Englmar.

 

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar:

Er was een verassende aangename drukte op het terrein, een gezellige bedrijvigheid van kinderen met hun ouders die heerlijk aan het genieten waren van het zonnetje en de leuke attracties. Een uitgelaten vakantie en zomers sfeertje was volledig aanwezig. Bij de aankondiging van het project had ik een aantal mensen vertwijfelend horen reageren: “Een achtbaan van 3 miljoen euro en je hoeft amper 2 euro per ritje te betalen, dat krijgen ze er toch nooit uit?”. Wel, toen ik al het volk daar zag staan en alle enthousiaste kinderen en ouders die op de achtbaan wilden, dan twijfelde ik er geen moment meer aan dat dit een top investering was voor het rodelparadijs.

We hadden 2 kaartjes van 6 ritten gekocht voor in totaal 20 euro, zo konden we alle 4 de achtbaan, rodelbaan en alpine coaster eens uitproberen. Met deze formule was het dus nog niet eens 2 euro per attractie! Omdat er het minste volk stond bij de rodelbaan, besloten we daar mee te starten, daarna deden we de achtbaan en we sloten af met de alpine coaster. Omdat het er zo gezellig was, besloten we maar ineens om er nog een klein hapje te eten en te drinken en te genieten van het zonnetje.

 

Voglwuide Sepp:

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar verwachtte bij de offerte blijkbaar het volk al, want ze bestelden bij Zierer een achtbaan met maar liefst drie treintjes. Deze drie treintjes stonden ook allemaal op de track en ik moet zeggen dat de wachtrij, die ik op voorhand absoluut niet verwacht had, heel goed vooruitging.

De rit start met evenveel lift hills als er treintjes zijn. Tussen de eerste en de tweede lift hill is er een bocht naar rechts, tussen de 2de en de derde lift hill is er een klein dropje om de bezoekers al op te warmen voor wat komen gaat. Na de laatste lift hill volgt een drop van 9 meter gevolgd door een helix waarna een heuveltje en verschillende s-bochten volgen. De achtbaan kruist zichzelf en de rodelbanen een aantal keren wat wel een fijn extra effectje is. Het leuke aan de familieachtbaan is, is dat deze heel de rit zijn snelheid behouden blijft. Elke keer wanneer de achtbaan normaal wat zou beginnen uitbollen, gaat de track weer wat verder van de berg af, waardoor de snelheid behouden blijft en de rit dus nooit gaat vervelen.

 

Eindoordeel:

Voglwuide Sepp is een zeer leuke familieachtbaan die je zeker gedaan moet hebben als je in de buurt bent. De achtbaan is uniek, past perfect bij de plek en biedt een leuke rit aan. Als je de kans krijgt, mag je hem zeker niet links laten liggen. Ook de rodelbanen zijn een extra reden om af te zakken naar het rodelparadijs in St. Englmar en dit allemaal voor een zeer schappelijke prijs. Helaas ligt Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar helemaal in het Oosten van Duitsland, vlak bij de Tsjechische grens en niet ver van Oostenrijk. Hierdoor is een dagtripje naar het rodelparadijs niet echt een optie, combineren met een vakantie zoals wij deden is dus de boodschap!