K3-optreden in Plopsaland De Panne live vertaald voor dove en slechthorende kinderen

Op zaterdag 10 september zal het K3-optreden in Plopsaland De Panne live vertaald worden door een gebarentolk.

 

K3 maakt op 3, 4, 10, 17 en 24 september en 1 oktober haar opwachting in Plopsaland De Panne. Op deze dagen geven Hanne, Marthe en Klaasje een spetterende liveshow op de Kiosk op het Dorpsplein van het park. Op zaterdag 10 september krijgen ze daarbij het gezelschap van doventolk Deborah Dehaerne. “Het komt niet vaak voor dat dergelijke shows voor dove en slechthorende kinderen toegankelijk worden gemaakt.”, zegt Deborah. “Enkele jaren geleden mocht ik echter al een keer optreden met K3 in Plopsaland De Panne. De reacties daarop waren zo positief dat Plopsa besloten heeft om opnieuw mijn hulp in te schakelen. Dat doe ik door de teksten uit te beelden. Zo herkennen dove en slechthorende kindjes niet alleen het ritme door middel van trillingen, maar begrijpen ze ook waarover de liedjes gaan.”

“Muziek moet toegankelijk zijn voor iedereen.”, voegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne eraan toe. “Het is fantastisch dat alle kinderen zo de kans krijgen van het optreden te genieten.” Ook Hanne, Marthe en Klaasje zijn opgetogen. “Wij kijken alvast uit naar deze speciale editie van onze liveshow!”.

De K3-meisjes zullen bovendien op elk van bovenstaande data alle bezoekers begroeten tijdens de Plopsa Parade die doorheen het hele park trekt.

Neem een kijkje op www.plopsalanddepanne.be voor meer info over de shows en openingstijden. Het optreden is begrepen in de toegangsprijs van Plopsaland De Panne.