Een naam voor de baby Reuzenpanda van Pairi Daiza

Na meer dan 100 dagen de (tijdelijke) naam ‘Baby P’ te dragen, was het moment aangebroken om de baby Reuzenpanda, die op 2 juni 2016 om 2u02 geboren werd in Pairi Daiza, zijn officiële naam te geven. Deze naam werd deze ochtend onthuld door Eric Domb, CEO en Stichter van Pairi Daiza, ter gelegenheid van het Maanfeest en dit in aanwezigheid van :

 

Zijne Excellentie De heer Xing Qu – Ambassadeur van de Republiek China in België.

Mevrouw Marie-Christine Marghem – Federaal Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling.

Mevrouw Régine Vandriessche – Directeur Azië/Stille Oceaan, FOD Buitenlandse Zaken.

De heer André Desmarlieres – Burgemeester van de gemeente Brugelette.

 

Baby P draagt vanaf nu de naam…

 

Tian Bao

 

De Chinese naam betekent « Schat van de Hemel», en was de favoriete naam van zowel de vrienden van Pairi Daiza als de verzorgers die elke dag in de weer zijn met de panda’s. Meer dan 53.000 mensen hebben hun voorkeur bekend gemaakt via de Facebookpagina van het Park. De naam ‘Tian Bao’ wist maar liefst bijna 40% van de stemmen binnen te halen.

 

Een gegraveerde steen, Koninklijke en presidentiële felicitaties en een taart voor de ouders.

Als antwoord op de felicitaties van Koningin Mathilde heeft Zijne Excellentie de Ambassadeur van China het woord genomen om een brief van Mevrouw Peng Liyuan, de Chinese First Lady, voor te lezen. De geboorte van Tian Bao blijft een zeldzame gebeurtenis die belangrijk is voor het voortbestaan van de Reuzenpanda.

De ceremonie was eveneens de gelegenheid om de steen ter ere van Tian Bao te onthullen. Deze steen zal naast die van de ouders (Hao Hao en Xing Hui) geplaatst worden, in de Tuin van de Panda’s.

Tian Bao werd alsook uitgeroepen tot ereburger van de gemeente Brugelette, door de burgemeester Meneer Desmarlières.

Tian Bao’s verzorgers zijn de afgelopen dagen begonnen om hem voor te bereiden op zijn toekomstig buitenleven met zijn moeder. Aan het einde van de ceremonie is de jonge Reuzenpanda, in de armen van zijn verzorgster Tania, dus even naar buiten gekomen.

Hao Hao en Xing Hui konden niet persoonlijk aanwezig zijn, maar hebben echter wel kunnen meegenieten van de feestelijkheden. Er werd voor hun een maancake (de pandaversie) klaargemaakt door hun verzorgers.