Opening Wizarding World of Harry Potter zorgt voor stormloop in Universal Studios Hollywood

Nadat er een Wizarding World of Harry Potter opende in Universal Studios Florida en Universal Studios Japan is het nu de beurt aan Universal Studios Hollywood. De nieuwe zone werd op 7 april geopend tijdens een feestelijke ceremonie.

 

Heel wat acteurs van de reeks waren aanwezig voor de opening. Onder andere Tom Felton (Draco Malfidus), Evanna Lynch (Loena Leeflang), James en Oliver Phelps (Fred en George Wemel) en Warwick Davis (Professor Banning) maar ook andere bekende mensen zoals Steven Spielberg en Billy Bob Thornton waren aanwezig.

 

 

Begeleid door Harry Potter muziek, gebracht door het Los Angeles Filharmonisch orkest, werd een heus spektakel opgevoerd voor deze opening. In het park kom je verschillende gebouwen van de filmreeks tegen. Zo kan je winkelen in de ‘weg is weg’ en kan je de toverstokwinkel van Olivander bezoeken.

Ook het dorpje Zweinveld en het kasteel Zweinstein werden nagebouwd. In het kasteel kan je een ritje maken in Harry Potter and the Forbidden Journey. Deze attractie neemt je mee doorheen het kasteel. Nieuw aan deze versie is dat je een 3D-bril moet opzetten die je de rit volledig in 3D laat beleven. Ook een rit in de achtbaan Flight of the Hippogriff is zeker de moeite waard.

Een klein weetje, speciaal voor deze opening was het park voor het eerst sinds de opening op voorhand al uitverkocht.

 

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Universal Studios Hollywood