Sta oog in oog met de grootste krab ter wereld

Op het strand van Blankenberge stond vandaag een gigantische reuzenkrab te pronken. Het belooft niet de enige krab te zijn voor Blankenberge, er worden immers tal van bijzondere krabben verwacht in de badstad.

Donderdag 24 maart opent een nieuwe tijdelijke tentoonstelling in SEA LIFE Blankenberge, genaamd ‘CLAWS’. Hier kom je oog in oog komen te staan met de Japanse spinkrab, die wel een spanwijdte van 3,5 meter kan bereiken. Hij is daarmee de grootste krabsoort van de wereld.

Ook de Afrikaanse regenboogkrab, een waar natuurkunstwerk vanwege de kleuren, neemt haar tijdelijke intrek bij SEA LIFE. Deze wordt vergezeld door onder andere de Heremietkreeft, de Europese kreeft.

Naast de verschillende soorten krabben kun je ook meer leren over de kracht van hun scharen. Wist je bijvoorbeeld dat een kokosnootkrab met zijn scharen zo een kokosnoot kan kraken?

Bekijk hier de CLAWS video.