Canada’s Wonderland introduceert Virtual Reality

Al een tijdje waait er een nieuwe wind doorheen het pretparklandschap onder de vorm van Virtual Reality brillen. Onder andere het Duitse Europa-Park liet zich al verleiden om deze technologie grondig uit te testen. Bezoekers die plaatsnemen in een attractie, meestal een achtbaan, krijgen vervolgens een Virtual Reality bril op. Tijdens de achtbaanrit zien de bezoekers een, met de computer gegenereerd, filmpje van één of andere fantasiewereld met behulp van deze speciale bril. Het filmpje is exact afgestemd op het ritverloop van de desbetreffende achtbaan. Doordat men de zintuigelijke waarnemingen van de achtbaanrit zelf ervaart, maar tevens iets heel anders te zien krijgt dan de achtbaan zelf, staat dit garant voor een zeer bijzondere ervaring.

Momenteel test het Canadese pretpark ‘Canada’s Wonderland’ uit of het toevoegen van Virtual Reality brillen een meerwaarde kan betekenen voor hun achtbaanaanbod. De achtbaan Thunder Run werd uitgekozen als proefachtbaan.

Thunder Run is een familiale powered coaster, van de achtbaanbouwer “Mack”, die doorheen en rondom het iconische Wonder Mountain”rijdt. Het park wou eerst dit nieuwe systeem testen op een kleinere achtbaan, hiervoor is deze uiterst geschikt. Laten we hopen dat dit een succes wordt en dit systeem ooit zal verschijnen op hun hyper coaster “Leviathan”.

Via het virtual reality-systeem lijkt het alsof je jezelf in een totaal andere “virtuele” wereld bevindt. De bril werd speciaal door een gespecialiseerd softwarebedrijf aangepast en gesynchroniseerd met de bewegingen van de achtbaanrit zelf. Het biedt zeer veel mogelijkheden, zo kan je bijvoorbeeld doorheen berglandschappen rijden, maar ook doorheen totaal verzonnen fantasierijke werelden.

Of bezoekers extra zullen moeten betalen voor deze optie is nog niet bekend.

 

Bron: Newsplusnotes