Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste pretpark ter wereld

In Amerika werden de golden ticket awards uitgereikt, deze awards worden uitgereikt door Amusement Today. De Golden Ticket Awards werden al voor de 18e keer uitgereikt.

 

Europa-Park, gelegen in het Duitse Rust werd uitgeroepen tot beste pretpark ter wereld, het park behaalde 24% van de stemmen wat leidt tot een overtuigende overwinning. Op een tweede plek volgt met 14% Cedar Point en op een derde plek eindigt Knoebels Amusement Resort met 11%. Ook Blackpool Pleasure Beach en Alton Towers weten een plekje te veroveren in de top tien.

Europa-Park vierde dit jaar nog haar 40ste verjaardag. Deze verjaardag ging gepaard met enkele investeringen zoals het openen van een 360° panoramische bioscoop en het installeren van een lopende band van de parking naar de ingang.

Thomas Mack maakte onlangs nog in een Duits interview met de Mittelbadische Presse bekend dat men spoedig wil beginnen aan de bouw van het waterpark. Maar het grootste nieuws dat de man te vertellen had was ongetwijfeld dat het park in 2017 opnieuw zal uitpakken met een zeer grote attractie. Welke deze zou worden wou de man nog niet kwijt, maar hij beloofde dat het “de moeite” zou worden.

De laatste grote attractie die het park openende dateert van 2014, toen de indoorhal rond de Minimoys opende, met daarin enkele kinderattracties en de Powered Suspended coaster Arthur. Ook volgend jaar zal het park een nieuwigheid kunnen aanbieden in de vorm van een Virtuele achtbaanrit op Alpine Express Enzian. Alsook wordt het kindergebied onder handen genomen.