Plopsaland zet De Vleermuis te koop

De Vleermuis is een duelerende, hangende achtbaan gebouwd door Caprico, een Nederlandse bouwer die ondertussen niet meer bestaat. Dit was de eerste achtbaan die werd gebouwd in het park nadat studio 100 het voormalige meli park in 2000 overkocht.

De achtbaan staat nu te koop op een website voor tweedehandsattracties. De Vleermuis is 11 meter hoog en 170 meter lang. De hydraulische lift, waarmee de karretjes omhoog gaan werd dit jaar nog volledig gereviseerd.

Voor de aankondiging van de bouw van de houten achtbaan er kwam, werd al verteld dat de achtbaan verkocht zou worden. Maar nadien vertelde Steve Van den Kerkhof in een interview met TPF dat de Vleermuis toch in het park zou blijven.

De Vleermuis is momenteel gesloten, zo valt te lezen op de website van het park. Vanaf 6 augustus tot 15 augustus zal de baan alvast niet operationeel zijn.

Plopsaland bevestig ook de verkoop aan onze site, in een reactie laten ze ons het volgende weten: “We kunnen bevestigen dat De Vleermuis te koop staat. We hopen deze attractie binnen een termijn van drie jaar te kunnen verkopen, er is dus absoluut geen haast bij om de attractie te verkopen.”