Freitzeitpark Plohn licht een tipje van de sluier op voor 2016

Freitzeitpark Plohn viert volgend jaar haar 20ste verjaardag. Het park dat dit jaar Miniwah und das Geheimnis von Gold Creek City opende, staat nog steeds bekend om een van de betere houten achtbanen van Europa, El Toro.

 

In het verjaardagsjaar, dat in 2016 plaatsvindt, zullen er in het park meerdere vernieuwingen en nieuwigheden komen. Een eerste daarvan is een volledig nieuwe ingang. Deze nieuwe ingang zal volledig gethematiseerd zijn en vervangt de oude.

De nieuwe ingang zal gelegen zijn aan de “Dorf der Gallier” zone, oftewel het Gallische dorp. In deze zone is “Fluch des Teutates”, een spinning rapid River die opende in 2013, de grote blikvanger. Naast de nieuwe ingang zal ook een nieuwe souvenirshop komen.

Een andere vernieuwing zal gebeuren aan de nieuwe achtbaan Miniwah. Deze krijgt een volledig nieuwe uitgang, compleet met souvenirshop. De nieuwe attractie die dit jaar opende is de duurste investering sinds de opening van het park. Lutz Müller, de parkdirecteur, vertelde aan  Freizeitpark-Welt-Redakteur , Andrej Woiczik, dat de snelheid van de achtbaan ook verhoogd zal worden.

Of er ook een nieuwe attractie zal openen in het verjaardagsjaar wil de parkdirecteur nog niet prijs geven. Alles zal afhangen van de bezoekersaantallen in 2015.

 

Bron: Parkerlebnis.de

Foto: Plohn