Zeeleeuwtje geboren in Boudewijn Seapark

Op 17 juni 2015 om 13.30u is een baby zeeleeuw geboren in het Brugse Boudewijn Seapark.

Mama Babiche en haar kersverse jong stellen het goed. Het was precies 4 jaar geleden (juni 2011) dat er nog een zeeleeuwtje geboren werd in het park. De verzorgers en medewerkers zijn heel blij met deze nieuwe, schattige telg.

Babiche-baby3
Babiche  en haar baby zeeleeuw

Mama zeeleeuw Babiche is 9 jaar oud. Zij is geboren in Boudewijn Seapark

De papa is Fernandez, een mannetjeszeeleeuw van 17 jaar oud. In 2013 kwam hij vanuit de zoo van Amsterdam speciaal naar Brugge om te kweken met de jonge vrouwtjes Babiche en Zazou.

Het geslacht van het jong is voorlopig nog niet gekend. De baby verblijft nog even veilig bij zijn moeder achter de schermen van het zeeleeuwentheater.

 

 

Juni is zeeleeuwenmaand in Boudewijn Seapark!

Sinds 1990 zijn er al meer dan 20 zeeleeuwen pups geboren in Boudewijn Seapark en dit allemaal tussen 10 en 20 juni! De exacte reden waarom juni verjaardagsmaand is bij de zeeleeuwen is niet gekend.

 

Zoek mee naar een naam!

Momenteel zoeken de verzorgers nog naar een gepaste jongens- of meisjesnaam voor de baby zeeleeuw. Alle suggesties zijn welkom op zeeleeuw@boudewijnseapark.be.

 

Babyboom

Eerstdaags verwacht Boudewijn Seapark de geboorte van een tweede zeeleeuwtje. Dan is het de beurt aan zeeleeuwmama Zazou. De vader is ook hier zeeleeuw Fernandez. Dus het zeeleeuwtje dat gisteren werd geboren, krijgt er binnenkort meteen een halfbroertje of –zusje bij!

 

Wist je dit?

  • Een Californische zeeleeuw is gemiddeld 11 maanden zwanger.
  • Na de geboorte kan het jong nog niet zwemmen, het moet 2 weken op het droge blijven om aan te sterken. Eenmaal de vinnen harder zijn, kan het jong voor het eerst het water in om te zwemmen.
  • De baby wordt gemiddeld 6 maanden gezoogd door zijn moeder. Daarna wordt de moedermelk afgewisseld met vis. Tijdens deze zoogperiode speelt de pup regelmatig met de vis en zo leert hij uiteindelijk zelfstandig vis eten.
  • De moeders herkennen hun jong aan z’n eigen specifieke geluid.
  • Californische zeeleeuwen leven langs de kust van Californië, Noord-Amerika. Ze leven in een harem, bestaande uit één volwassen man en een aantal vrouwtjes met hun pups.
  • De vrouwtjes zijn kleiner dan de mannen. Vrouwen wegen tussen 90-120 kg en de mannen tussen 200-400kg.
  • Het is een niet bedreigde soort.