Europa-Park mascotte verovert 4D-bioscoop in het Franse Parc du Bocasse

Europa-Park mascotte, Euromaus (Euro muis), heeft de 4D-bioscoop van het Franse pretpark “Parc Du Bocasse” verovert. De Franse versie van de 4D-film “The Secret of Balthasar Castle” (vrij vertaald: “Het geheim van het Kasteel van Balthasar”) loopt er momenteel in de bioscoop.

“Echte vrienden steunen elkaar door dik en dun om samen alle gevaren te trotseren!

Vijf vrienden lopen door het aloude Balthasar Castle dat kunstig gelegen is in een van de mooiste parken in de wereld, Europa-Park. Na een heerlijke dag gevuld met achtbanen, spectaculaire shows en veel plezier, willen ze het Balthasar kasteel betreden. In het kasteel vallen ze per ongeluk door een valluik. Daar komen ze terecht in een mysterieus labyrint van vergeten kerkers. Ze zijn helemaal alleen en ze weten dat ze moeten samen werken om te kunnen ontsnappen uit de ondergrondse kerkers. Maar pas op voor de boze “Nachtkrabb” die er alles aan doet om de gevangen in de kerkers te houden.”

In Europa-Park hebben ondertussen al meer dan 2 miljoen mensen “The Secret of Balthasar Castle” bekeken. Nu wordt de 4D-film over Euromaus en zijn vrienden ook in het buitenland vertoont.  De hoofdpersonages krijgen nu wel andere namen. Euromaus wordt Tony en Euromausi wordt Tina. Het verhaal blijft wel hetzelfde. De 4D-film ging voor de eerste keer in première in 2011 en mag nu door alle pretparken in de wereld gebruikt worden. Het was de eerste animatiefilm van Mack Media.

De 4D-film is dit jaar niet meer te zien in Europa-Park. De film werd vervangen door “Tijd Carrousel”, een film over de 40ste verjaardag van het park.

Parc Du Bocasse beschikt over twee achtbanen. Een Junior coaster van L&T Systems die een snelheid van 34,2 km/u haalt en een familie achtbaan van Soquet. Parc Du Bocasse beschikt in totaal over zo’n 39 attracties verspreid op een oppervlakte van 10 hectare.

Bron: parkerlebnis.de