Stroomstoringen teisteren Phantasialand!

In amper 24 uur viel 3 keer de stroom uit in Phantasialand. Alle attracties, restaurants en winkels moesten noodgedwongen sluiten. Honderden mensen moesten uit alle attracties tegelijkertijd geëvacueerd worden. Er ontstond paniek bij de bezoekers maar de personeelsleden bleven rustig en stonden de gasten te hulp.

@Loopings: De Winjas coaster die vast is komen te zitten.

Gisteren namiddag sloeg voor de eerste keer het noodlot toe. Om half vier viel in het zeer drukbezochte Phantasialand de stroom voor de eerste keer uit. Bezoekers kwamen vast te zitten in verschillende attracties, overal tegelijkertijd diende er evacuaties plaats te vinden, de chaos was enorm. Medewerkers hadden enorm veel moeite om alle vastgelopen achtbanen, waterbanen en andere attracties tegelijkertijd te evacueren. Ondertussen probeerde andere personeelsleden noodgeneratoren te activeren. Het duurde 3 kwartier voor er terug stroom was, maar daarna duurde het nog eens meer dan een half uur voor alle attracties terug actief waren.

@Looopings: River Quest zonder water

Vandaag was het weer zo ver. Om kwart na twaalf viel de elektriciteit opnieuw uit. Toen het probleem een half uur later verholpen was, was de vreugde maar van korte duur. Een uur later om kwart voor twee viel de stroom voor een derde keer uit. Wat deze keer de oorzaak was, is nog onbekend. Medewerkers van het park deelde flesjes water en nachos uit. Ze probeerde de bezoekers zo goed mogelijk te helpen.

@Looopings: Attractie ontruimt met hoogtewerker

Eerst dacht men dat de oorzaak van de stroom uitval een defect koppelstuk in een elektriciteitskabel was. Maar aangezien het probleem zich blijft voordoen wordt er nu gedacht aan een overbelasting van het energienet.

@Looopings: Colorado Adventure vast op de lifthill
@Loopings: Andere trein van Colorado Adventure die vastliep

Phantasialand bleef gisteren langer open en ook vandaag zal dit worden gedaan om de verloren tijd te compenseren. Alle bezoekers krijgen ook een gratis terugkom ticket. Mensen die hun geld terug willen kunnen aanschuiven aan de service kassa’s.

@Looopings: Lange wachtrijen bij de service kassa’s.
@Marvin Eckert: River Quest

Bronnen: Looopings.nl & RCT Land