Sfeerbeelden vanuit Sochi Park in Rusland

Sochi Park is nog een zeer jong park. Het werd gebouwd om tegelijk open te gaan met de start van de olympische spelen in Rusland in 2012, maar die deadline werd nooit gehaald. Het Pretpark dat net naast het Olympisch dorp ligt, miste op die manier een goede start. Toch opende het park 2 jaar later in 2014. Hieronder kan je een aantal sfeerbeelden terug vinden van uit het park.

De achtbanen:

Het park heeft 4 achtbanen. 2 familie achtbanen en 2 sensatie achtbanen.

 

Dragon – Mack:

De eerste achtbaan is Dragon, een Blue Fire kloon. De rit begint met een lancering van 0 tot 100km/u in 2,5 seconden. Hierna volgt bochtenwerk met in totaal 4 inversies. De achtbaan is ruim een kilometer lang en heeft een hoogte van 38 meter.

Driffer – I.E. Park:

De tweede achtbaan is van Italiaanse makelij, het gaat hier om een draaiende achtbaan van I.E. Park. Verwacht geen spectaculair parcours, want meer dan een ovaal is het niet.

Quantum Leap – Vekoma:

De derde achtbaan is een Giant Inverted Boomerang van Vekoma. De zelfde achtbaan als “Stunt Fall” in Parque Warner Madrid. Een snellere variant van de klassieke boomerang achtbaan. De baan heeft een indrukwekkende hoogte van 58,4 meter, behaald een snelheid van 105,6km/u en de bezoekers gaan 6 maal over de kop (3 keer voorwaarts en 3 keer achterwaarts).

Sharolet – Mack:

De vierde achtbaan is een Wilde Muis van Mack. Een wilde muis achtbaan is een achtbaan met veel scherpe korte bochten.

 

Filmpje van het park:

Foto’s: coasterfriends.de