Plopsaland De Panne opnieuw verkozen tot “Beste Belgische pretpark”

Vandaag werden voor de vijfde keer de gerenommeerde “Diamond ThemePark Awards” uitgereikt.
Ook dit jaar komt Plopsaland De Panne met viermaal goud als één van de grote winnaars uit de bus.

“Plopsaland De Panne” is door een professionele vakjury en 45.000 pretparkfans opnieuw verkozen tot Beste Belgische Pretpark. “Het is een hele eer om deze award opnieuw in ontvangst te mogen nemen!”, aldus een opgetogen Parkmanager Wim Wauters. “Plopsaland De Panne viert dit jaar zijn vijftiende verjaardag. Vijftien jaar geleden hadden we nooit kunnen denken dat we nu, vele jaren later, tot de absolute top van de pretparken in de Benelux zouden behoren. Een beter verjaardagsgeschenk kunnen we ons niet wensen.”

Daarnaast wordt Plopsaland De Panne voor de vijfde keer op rij verkozen tot Meest Kindvriendelijke Pretpark van België. “Het park is een droom voor elk kind.”, verduidelijkt Patrick Joossens, organisator van de Diamond ThemePark Awards. “Zo is er de mogelijkheid om hun favoriete televisiehelden te ontmoeten tijdens een meet&greet of tijdens één van de talloze liveshows. Daarnaast spreekt Plopsaland De Panne enorm tot de verbeelding door de ver doorgedreven thematisering. Tenslotte houden we bij onze beoordeling ook rekening met praktische voorzieningen, zoals buggyparkings, de mogelijkheid om luiers te verversen, een aangepast attractieaanbod voor diverse leeftijden en aangepaste kindertoiletten.”

‘Anubis The Ride’, de spectaculaire stalen achtbaan in Plopsaland De Panne, wint voor de vierde maal in de categorie Beste Achtbaan van België. De launch coaster werd geopend in 2009 en is een absolute publiekstrekker. Bezoekers worden hierbij in 2 seconden tot een snelheid van 90 km/u gelanceerd, wat voor een groot verrassingseffect zorgt. Voor de echte liefhebbers van ‘Anubis The Ride’ werd zelfs een speciale app ontwikkeld, de ‘Anubis Miles Club’. Hierbij wordt de totale afstand van de ritjes bijgehouden en ontvangen winnaars na afsluiten van het seizoen een leuk geschenk.

Tenslotte werd de online marketingafdeling van Plopsa voor de vierde keer bekroond met een E-award (BE). Digital Marketing Manager Sebastien Momerency: “Deze award is elk jaar een bekroning voor het harde werk. We zijn steeds op zoek naar hoe we bestaande zaken kunnen optimaliseren. Gebruiksvriendelijkheid en een aantrekkelijke look&feel dragen we hoog in het vaandel en dit werpt zeker zijn vruchten af. Niet alleen de website, maar ook de Plopsaland App kent hierdoor een groot succes.” De website registreert jaarlijks zo’n 4,5 miljoen bezoekers.  Daarnaast introduceerde Plopsa het voorbije jaar heel wat nieuwe online initiatieven. “Zo is er de gloednieuwe Plopsaqua website waarop men alles kan ontdekken over het allereerste waterpark van Plopsa, de oprichting van de scholensite Plopsaschools en de lancering van onze Plopsa-FunCard-website.”, legt Momerency uit. “Bovendien is ook onze Plopsa-Facebookpagina erg succesvol. We stegen met maar liefst 40.000 fans het afgelopen jaar. Hiermee staat de teller momenteel op 200.000 fans.”

Bron: Plopsa