Kai Mook werd vannacht grote zus, de situatie van de baby blijkt kritiek te zijn

May Tagu is bevallen, onervarenheid en onhandigheid van mama geven de baby een heel moeilijke start

 babyolifantQ_fotolink_3

Olifant May Tagu is vannacht in Planckendael tegen tien voor vijf bevallen van een baby-olifant. Het jong lijkt geaccepteerd te worden door de familie, maar May Tagu wil niet dat de anderen erbij in de buurt komen. Ze probeert het jong te beschermen, maar duwt het om als het probeert recht te staan. Dit proberen recht te staan, vraagt enorm veel energie en verzwakt de baby erg. Het jong heeft nog niet kunnen drinken. Het is heel belangrijk dat dit vandaag gebeurt.

Na een dracht van 605 dagen kwam de bevalling vannacht goed op gang. De onervarenheid van May Tagu, voor wie dit haar eerste baby is, speelt haar parten. Baby Q krijgt heel wat duwen en porren te verduren. De situatie wordt voortdurend gemonitord door de dierenarts en het hele team. De verzorgers blijven vertrouwen houden en wachten gespannen af. Ze hopen nog altijd op een goede afloop.