Nieuwe parken voor Tsjechië en Polen met studio 100 licenties

 

char2-2char-maya

 

Onze collega’s van looopings.nl melden dat er een nieuw Plopsa pretpark komt in Tsjechië.

Studio 100 heeft al 6 parken. Vier parken staan in België: Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt en vanaf 22 maart opent Plopsaqua, het eerste waterpark voor de groep. Nederland heeft ook 1 pretpark, Plopsa Indoor Coevorden en in Duitsland bezit de groep Holiday Park. Nu komt er dus een nieuw Pretpark in Tsjechië. Eerder was ook al bekend gemaakt dat er in Polen een Plopsa park zal verschijnen.

Het pretpark zal volledig van nul worden opgebouwd (dus geen overname zoals bij Holiday Park) en er zullen vooral attracties verschijnen rond Maya de Bij, Wickie de Viking en Heidi. Het is de bedoeling om in eerste instantie een Mayaland neer te zetten zoals in Plopsaland De Panne. De bouwvergunning voor het nieuwe park is al aangevraagd.

Het Poolse Plopsapark zal de naam “Holiday Park Kuwotny” krijgen en studio 100 zal 15 procent van het park financieel in handen nemen. Dit is iets dat in Tsjechië niet zal gebeuren. Voor het Poolse park zal er een investering van 30 miljoen nodig zijn en na de eerste fase (ook hier een Mayaland) zal de uiteindelijke oppervlakte 207 hectare groot worden.

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof zegt dat er meer dan 50 geïnteresseerden zijn om de parkfiguurtjes te mogen gebruiken. Onder andere vanuit China, de Verenigde Staten, Australië en Canada is er vraag.