Bouwproject in de kijker: Impulse in Knoebels

Knoebels Amusement Park & Resort bouwt voor 2015 een nieuwe rollercoaster van Ziener.

Het zal geen kleine achtbaan worden zoals de keverbaan van Bellewaerde of Victor’s Race uit Plopsaland de Panne. Dat zijn de projecten waar we Ziener hier het meeste van kennen.

De nieuwe achtbaan wordt er een met 4 inversies en een snelheid van 88,5 km/u. De achtbaan zal een verticale lifthill hebben zoals de Typhoon in Bobbejaanland en een “first-drop” van 90°. De 600 meter lange track die een rit weggeeft van 70 seconden zal er blauw uitzien en gele supports hebben. De achtbaan zal 29,9 meter hoog zijn en een 540° helix bevatten. Voorts zal de achtbaan 3 karretjes hebben waar 8 personen kunnen in plaats nemen in 2 rijen van 4 personen. De naam van de nieuwe achtbaan is waarschijnlijk geïnspireerd op de lifthill en first drop. Deze trekken namelijk zeer hard op een impuls en zo zal de achtbaan ook noemen. Impulse wordt dus de nieuwe naam van deze rollercoaster.

Onderstaand promo filmpje geeft een goed beeld van hoe de achtbaan er zal uitzien.

 

Ondertussen is de bouw ook al begonnen.

Foto: themeparkreview.com

 

In Knoebels Amusement Park & Resort staat nog een zeer unieke achtbaan. Namelijk Flying Turns. Dit is de enige nog in werkende houten bobslee achtbaan ter wereld die na een jarenlange project in 2013 openging.

 

 

Bron:

  • Knoebels Amusement Park & Resort
  • RCDB