Jack Schoepen wil nieuw themapark openen

Jack Schoepen, de zoon van wijlen zanger en pretparkuitbater Bobbejaan, wil in Mol een nieuw indoor themapark uit de grond stampen rond het thema luchtvaart. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie in vakantiepark Sunparks Kempense Meren. Het themapark zou op een deel van het grote parkeerterrein van Sunparks komen en jaarlijks zowat 300.000 bezoekers moeten lokken. Het gemeentebestuur is alvast erg enthousiast over de plannen.

Het Kempense Mol staat op toeristisch vlak vooral bekend als groene gemeente waar aan buitenrecreatie kan gedaan worden zoals fietsen, wandelen en zwemmen. “Dat betekent dat onze gemeente vooral in de lente en de zomer duizenden toeristen ontvangt”, aldus het gemeentebestuur in een eerste reactie. “Een attractiepleister die ook bij minder goed weer scoort bij jong en oud, tilt het toeristisch aanbod meteen enkele niveaus op en zorgt voor welgekomen extra werkgelegenheid.” Ook Sunparks ziet naar eigen zeggen potentieel in een indoor themapark op het eigen domein.
Jong publiek
Als zoon van Bobbejaan Schoepen is Jack Schoepen geen onbekende in de pretparkwereld. Hij stond ook zelf enkele jaren aan het roer van Bobbejaanland in Lichtaart. Ook in het nieuwe themapark, “waar ontspanning en educatie hand in hand gaan”, mikt hij trouwens in de eerste plaats op een jong publiek.Op de gedetailleerde plannen voor het themapark is het volgens de gemeente Mol nog even wachten, aangezien het project nog maar in de beginfase zit. Er moet trouwens eerst nog – in die volgorde – een openbaar onderzoek, milieu-effectenrapport en ruimtelijk uitvoeringsplan komen. De timing van het project zal afhankelijk zijn van hoe vlot die procedures verlopen.

 

Artikel: Het Laatste Nieuws.