Pretpark voor gehandicapten

De Nederlandse zorgorganisatie Daelzicht wil tegen 2018 een nieuw pretpark openen dat zich specifiek richt op bezoekers met een verstandelijke beperking. Zo’n 600.000 bezoekers hopen ze jaarlijks te kunnen lokken naar dit park dat uniek moet zijn in Europa. Enkel de financiën vormen momenteel nog een belemmering, al laat Daelzicht weten dat de gesprekken daarrond tegen begin 2015 helemaal rond moeten zijn. Het juiste investeringsbedrag voor het park wilde Daelzicht niet bekend maken.

Het nieuwe Belevenispark, zoals het park zal heten, zal heel wat meer omvatten dan een gewoon attractiepark. Over een oppervlakte van in totaal 25 hectaren moet er ook een hotel met restaurant, wellnesscentrum en theater gebouwd worden; allemaal op maat van de bezoekers. Daarnaast zal het park ook allerhande activiteiten organiseren waar de bezoekers anders nooit de kans toe kunnen krijgen zoals trouwen met een echt feest, lessen voor een tractorrijbewijs of het behalen van een viscertificaat. Ook een boerderij, boomgaard en vlindertuin maken deel uit van deze extra activiteiten.

Het nieuwe park zal trouwens ook goed zijn voor de lokale werkgelegenheid. Om de 1650 tot 3300 bezoekers per dag te kunnen opvangen wil Daelzicht dagelijks tussen de 200 en 300 mensen tewerkstellen. Dat hoeven trouwens niet allemaal verzorgers te zijn. De organisatie gaat ook op zoek naar dierenverzorgers, tuinmannen en keukenpersoneel. De haalbaarheidsstudie had eerder al een positieve uitkomst, dus blijft het momenteel enkel nog wachten op groen licht van de investeerders zo lijkt het.

 

Nieuw-pretpark-Belevenispark-Daelzicht

 

Bron: www.Parkspot.eu

Foto; Daelzicht