Port Aventura trekt 200.000 bezoekers extra, toch daalt hun winst

146px-PortAventura_Logo.svg

Port Aventura Entertainment, het bedrijf achter het Spaanse pretpark Port Aventura, heeft laten weten dat het tijdens zijn afgelopen boekjaar wederom winst kon maken. In totaal vergaarde het Spaanse bedrijf, dat op zijn beurt in handen is van investeringsgroep InvestIndustrial, niet minder dan 13 miljoen euro winst in 2014. Het gaat dus opnieuw bijzonder goed met Spanje’s grootste attractiepark en resort. Minder goed nieuws is echter het feit dat die winst 18% lager ligt dan in het vorige boekjaar 2013.

Ondanks de daling van de winst is Port Aventura Entertainment wel opnieuw een bijzonder gezond bedrijf. Zo kreeg het park tijdens het afgelopen boekjaar niet minder dan vier miljoen bezoekers over de vloer, dat zijn er maar liefst 200.000 meer dan het vorige boekjaar. De aanhoudende investeringsdrang van het park heeft er dus voor gezorgd dat de winst wel daalde, maar de bezoekersaantallen aanzienlijk stegen. Met 182 miljoen euro bleef de omzet trouwens nagenoeg gelijk met die van de afgelopen jaren.

Port Aventura is het grootste attractiepark van Spanje en in 2013 het zesde druk bezochte van Europa. Het resort omvat onder andere het pretpark, een waterpark, diverse hotels, een congrescentrum en een golfbaan. In 2016 breidt het resort trouwens opnieuw uit met het baanbrekende Ferrariland. Maar liefst 112 miljoen euro zal geïnvesteerd worden in onder andere een nieuwe achtbaan, een nieuwe vrijevaltoren en een simulator. Eerder gooide het park al hoge ogen met de bouw van Europa’s hoogste achtbaan; Shambhala.

 

sb01

Bron: www.looopings.nl