Walibi Holland – NeuroGen

Walibi Holland opent 14 april een nieuwe Virtual Reality attractie. Deze attractie bevindt zich in een nieuwe vleugel van The Clinic, de spraakmakende Halloween attractie van Walibi (oktober 2016). Net als in The Clinic ondergaat de gast een behandeling en ook in deze nieuwe attractie gebeurt dat helemaal alleen. Via social media werd zojuist bekend gemaakt dat de techniek van de nieuwe ‘behandeling’ uit Amerika komt.

 

Nieuwe vleugel:

Wie vorig seizoen de nieuwe Halloween attractie The Clinic heeft ervaren, weet dat Walibi Holland de grenzen van je emoties opzoekt. De nieuwe attractie gaat nog een stapje verder. De experience is een nieuwe vleugel aan The Clinic en is anders dan anders. Wat zich daar afspeelt, heeft alles te maken met de realiteit in een virtuele wereld.

 

14 April:

Het eerste filmpje, gepost op de facebookpagina van Walibi Holland, laat weten dat 14 april de openingsdatum van de attractie, tegelijk met de opening van het park is. De komende periode wordt de social media campagne verder uitgerold en wordt het verhaal achter de attractie duidelijk. Tot aan de opening, maar vooral daarna, kun je niet om deze nieuwe attractie heen.

Mascha van Till: ‘Kan niet wachten tot de officiële opening plaatsvindt. De opening op zich wordt al enerverend. Alles voor onze gasten’.

 

Beleving: 

In The Clinic kan je alle mogelijke behandelingen ondergaan om je hersencapaciteit te vergroten. Echter loopt er iets mis tijdens de behandeling waardoor je in een grote nachtmerrie terecht komt. Durf jij deze attractie aan? 

 

Kostprijs: 

NuroGen is een gratis attractie met beperkte capaciteit. De kans bestaat dus dat je de attractie niet zal kunnen doen tijdens je bezoek. Wilt je toch zeker zijn van de speciale beleving kan je online een kaartje reserveren voor € 5,00. 

 

 

Uniek in Nederland:
In Amerikaanse pretparken durven ze het in ieder geval al wel: werken met VR. In Nederland durft nog geen enkel ander park waar Walibi Holland nu wel het lef voor heeft: Virtual Reality opnemen in het aanbod.

Directeur van Walibi Holland, Mascha van Till: ‘De VR techniek wordt zeker nog verder ontwikkeld, maar wij willen daar nu vast op inspringen om vervolgens met de ontwikkeling mee te gaan. Die kans krijgen we met deze attractie. De techniek zelf wordt in Walibi op dusdanige wijze ingezet dat er iets heel unieks is ontstaan, wat je nog nergens anders vindt.

 

Da naam van de attractie is NeuroGen:

 

Zo werd NeuroGen gemaakt:

 

Dr. Jenkins verteld over NeuroGen

 

Openingsceremonie NeuroGen

 

Uitgebreide review:

Neurogen komt aan bod vanaf 7:30.