Themagebieden in het Magic Kingdom

Main Street U.S.A.

Main Street U.S.A. is de hoofdstraat van Magic Kingdom. Het is een nagebouwde Amerikaanse straat uit het begin van de twintigste eeuw. Je vindt er onder andere diverse winkeltjes en restaurants. Aan het einde van deze straat bevindt zich het Cinderella Castle, het symbool van het Magic Kingdom. Doordat er gebruik is gemaakt van optisch bedrog in het perspectief lijkt het kasteel meters hoog, hoewel het maar 55 meter hoog is. Ook lijken hierdoor de gebouwen in Main Street U.S.A. vrij hoog, hoewel ze redelijk klein zijn.

Aan de twee uiteinden van de straat staan twee standbeelden, één van Walt Disney met Mickey Mouse (Partners Statue), wat ook te vinden is in andereDisneyparken, en één van Roy O. Disney met Minnie Mouse (Sharing the Magic Statue).

Adventureland

Adventureland weerspiegelt de delen van de wereld die eigenlijk nog ontdekt moeten worden, zoals jungles uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië, maar ook hetMidden-Oosten mag er niet aan ontbreken. Een latere uitbreiding is eenCaraïbisch plein, waarop zich de attractie Pirates of the Caribbean bevindt. In dit parkdeel kun je zelfs een heuse jungle-cruise maken, en zelf de jungle ontdekken.

Frontierland

In Frontierland kun je het Wilde Westen herbeleven, van de cowboys enindianen tot het ontdekken van de mysterieuze rivieren in Amerika. In dit parkdeel staan de échte klassieke Disneyworld-attracties, zoals Big Thunder MountainTom Sawyer Island en Splash Mountain.

Liberty Square

In Liberty Square komt de Amerikaanse geschiedenis tot leven, hier waan je je in een Amerikaans revolutionair dorpje. Je kunt hier langs alle presidenten uit de geschiedenis van Amerika lopen, maar ook een ritje maken in het spookhuis Haunted Mansion. Ook kun je er het meer bevaren in een ouderwetse stoomboot.

Fantasyland

Fantasyland is het parkdeel waar de Disney-magie tot leven komt. Je vindt hier alle sprookjes- en kinderfilms terug die Disney ooit gemaakt heeft. Het is gebouwd in de typische middeleeuwse carnavaleske stijl die Disney zo goed hanteerde. Stap in een bootje en vaar door “it’s a small world” en ontdek de landen van de wereld, of vlieg mee op de avonturen vanPeter Pan in Peter Pan’s Flight. Zoals Disney zelf ooit zei: “Fantasyland is er voor diegenen die jong van hart zijn, en die geloven dat wensen echt uitkomen als je een vallende ster ziet…”.

Mickey’s Toontown Fair

In Mickey’s Toontown Fair bevinden zich volgens Disney de vakantiewoningen van o.a. Mickey en Minnie Mouse. Een achtbaan voor kinderen, Goofy’s Barnstormer, een waterspeelplaats in en rondom Donald Ducks woonboot, de Miss Tilly, en walkthroughs door de huisjes van Mickey en Minnie Mouse maken dit parkdeel tot een kinderspeelparadijs. Mickey’s Toontown Fair is gesloten op 11 februari 2011 vanwege de uitbreiding en verbouwing van Fantasyland. Alleen Goofy’s Barnstormer en Dombo The Flying Elephant Ride zijn nog terug te vinden in het Storybook Circus gebied. De overige onderdelen van Mickey’s Toontown Fair zijn verdwenen.

Tomorrowland

In Tomorrowland bevinden zich attracties en gelegenheden die je laten denken dat je in de toekomst bent. Het moet een intergalactisch ruimtestation voorstellen, waar blauwdrukken liggen over wat we in de toekomst allemaal willen bereiken: van raketten tot ruimtewezens. De bekende achtbaan en hoogtepunt van dit themadeel is de Space Mountain, en ook de bekende autoweg Tomorrowland Speedway mag niet aan het geheel ontbreken.