Fort Fun 04/04/2015

Op de facebookpagina van het Fort Fun zagen we foto’s van een totaal ondergesneeuwd park en dat terwijl wij een tripje wilden maken richting dat park. Twijfels doken uiteraard op, zou het wel de moeite zijn dit park te bezoeken, zouden de attracties wel kunnen openen? Triporganisator Jonathan pakte de koe bij de horens en besloot het park een vriendelijk mailtje te sturen met onze vragen. Hat park mailde vrij snel terug met de bemoedigende woorden dat ze er alles aan deden alle attracties te openen op de zierer baan na, ze vertelden er ons wel bij dat sommige attracties pas vanaf de middag zouden kunnen geopend worden vanwege de temperatuur.

 

Op een miezerige zaterdagmorgen vertrokken we dan toch richting Bestwig, waar Fort Fun gelegen is. Onderweg bleef de motregen uit de lucht vallen, maar hoe dieper we Duitsland in reden, hoe minder de regen werd. Eens Bestwig binnen gereden dachten we nog, vreemd hier in het dorp ligt geen sneeuw, maar hoe hoger de bergen in, hoe meer sneeuw we opmerkten.

IMG_3540

Eens gearriveerd aan het park, bleek de parking vrij leeg te zijn, maar dat hadden we wel verwacht. De sneeuwtaferelen waren zo mooi dat ik toch blij was dat deze trip door ging. Voor de ingang van het park lag zeker een meter sneeuw, gelukkig wel op een berg.

Thun en Jonathan bestelden snel hun abonnementen, waarna we opgewacht werden door de leuke parkmascottes.

 IMG_3546

In het park kregen we ogenblikkelijk unieke taferelen te zien van achtbanen met een laag sneeuw er rond.

 IMG_3547

IMG_3548

Nog even naar het Service Point wandelen om de abonnementen af te halen.

 IMG_3549

IMG_3550

Bij het krijgen van de coupons merkte ik dadelijk op dat het lijstje met voordelen flink geslonken was. Hellendoor , Walibi Sud-Ouest  en het dolfinarium vielen er uit.

Zo’n mooi sneeuwlandschap in een pretpark, dat krijgt je het beste op foto vanuit de hoogte, om die reden kropen we als eerste in het reuzenrad, waar de vriendelijke operator ons bovenaan enkele minuutjes liet stil hangen, om ons de mogelijkheid te gunnen mooie foto’s te maken.

 IMG_3552

Geef toe, zulke beelden zijn uniek te noemen.

IMG_3553 IMG_3556 IMG_3557

Na verenigd te zijn met de tweede groep vrienden, trokken we richting Zweefmolen. Een zeer “frisse” ervaring :p

 IMG_3559

IMG_3564

We hadden enkele minuten voordien Devil’s Mine zien rijden, wij er dus naartoe, maar aan het einde van de wachtrij kondigde de operator het spijtige nieuws aan dat deze tijdelijk gesloten diende te worden vanwege de koude en het dooiwater dat bevroor op de lifthill, waardoor het gevaar bestond dat het treintje niet zou boven raken.

 IMG_3570

We besloten dan maar het spookhuis in te duiken van Jackie Moon, altijd een leuke opvuller.

 IMG_3560

Aangezien de ons iets later vergezellende mensen ook de nodige foto’s wilden maken, besloten we opnieuw in het prachtig gelegen reuzenrad te kruipen.

Hoog tijd geworden voor de belangrijkste attractie tijdens ons bezoek, de alom geprezen Trappen Slider.

 IMG_3603

Wachten hoefden we hier alvast niet te doen, iets dat op andere dagen niet zo vaak voor valt.

 IMG_3584

Behalve het feit dat we nu volle gas konden gaan, was het sneeuwlandschap een geweldige aanvulling op de zo al topervaring.

 IMG_3586 IMG_3591 IMG_3599 IMG_3598

Aangezien dat een wachtrij onbestaande, besloten we meerdere ritjes te maken, tegen het einde van de dag hadden we er zelfs een tiental gemaakt.

Na het verorberen van een geweldig lekkere kebab, geserveerd door een even lekkere medewerkster, werd het tijd om onze eerste waterattractie te doen.

 IMG_3605

Velen zullen ons gek verklaren om bij deze temperaturen in de boomstammetjes te kruipen, maar de natheid valt bij deze best mee.

IMG_3607

En dan tijd voor nog zo’n toppertje, Yukan Raft, een topspin die ooit nog op de kermissen toerde, maar nu een mooi plekje kreeg in het park.

 IMG_3614

De operator weet perfect hoe de knopjes te gebruiken om het beste uit deze machine te halen, waardoor een ritje steeds weer geweldig te noemen is.

 IMG_3616

Bij Speedsnake was het nog even wachten op iets meer zonnestralen, dus besloten we dieper het dal in te trekken.

IMG_3620

Is het een Bever of is het een rat, dat was de vraag die onze groep bleef bezig houden bij het bekijken van de dieren die sinds dit seizoen in het park rond lopen.

IMG_3623

Beneden in het dal aangekomen kropen we in de auto’s van Rocky Mountain Rallye. Een leuk rondritje in een autootje aangedreven door een twee takt motor.

 IMG_3630

Op de boerderij van de oude McDonald maakten we nog een ritje.

 IMG_3644

Tijdens het ritje kregen we nog een prachtig uitzicht op Speedsnake die zijn eerste rondjes aan het afleggen was.

 IMG_3645

Maar alvorens we daarin zouden kruipen, maakten we nog eens supersnel ritje op de rug van dit blauwe draakje.

 IMG_3648

En dan was het moment aangebroken om dat oude Vekomaatje te berijden, taferelen van pijnlijke knikken schoten door mijn  hoofd, en ik zette me dan ook schrap toen het treintje de lifthill verliet.

 IMG_3652 IMG_3653

Maar wat bleek? Dit baantje is gladder geworden als een vers geschoren poesje. Wat de beslissing om een tweede ritje te maken positief onthaald werd.

 IMG_3665

Na de positieve verbeteringen aan Gouduris is dit baantje de tweede oude Vekoma met stevige reputatie, die ik in de toekomst met een iets positiever gevoel zal betreden.

Wild Eagle, dat ding waarvoor je een eurootje moet bijbetalen, om even te genieten van het zweefgevoel. Telkens ik hem zag berkoop het gevoel van hoogtevrees mij, waardoor ik deze links liet liggen. Vandaag bleek iedereen zin te hebben in een vogelvlucht, dus liet ik me overhalen om zelf te ondervinden wat deze attractie te bieden had.

 IMG_3675

Achteraf bekeken was ik blij dat ik mijn angst overwon en het aandurfde een ritje te maken. Al was het enkelmaar voor het uitzicht dat je krijgt. Langzaam naar boven getrokken worden vond ik nu niet echt geweldig leuk, maar eens je op volle snelheid begint te vliegen werd het super, jammer genoeg is het moment van snelheid even snel weer voorbij.

 IMG_3678

De waterbalonnen katapulten transformeerden vandaag in de ideale plek om een sneeuwballen gevecht te houden.

 IMG_3695

Dark Raver nu, een round up in een discotheek, dreunende beats en spotlights maken deze attractie een leuke ervaring.

 IMG_3680 IMG_3701

Waar ooit nog een duikshow plaatsvond en later een andere parkshow is nu de thuishaven geworden van enkele ezels en schapen.

 IMG_3703 IMG_3705

Best wel jammer vind ik, want een outdoor show vind ik wel een meerwaarde hebben.

 IMG_3706 IMG_3708

Na onze avonturen in het dal, werd het tijd om opnieuw de berg op te wandelen.

 IMG_3710 IMG_3711

Want daarboven op de berg staat een Mexicaanse Rapid River, die dit jaar fellere kleurtjes kreeg. Al leken die in real life best mee te vallen. De schilderbeurt is volgens mij nog niet volledig afgewerkt, maar hij oogt alvast veel frisser.

 IMG_3713

Behalve Mexicaanse taferelen kan je vanaf dit seizoen ook Alpaca’s bekijken.

 IMG_3715 IMG_3716 IMG_3723 IMG_3722 IMG_3721

Na een niet al te nat ritje werd het tijd om de gekste junior coaster van Vekoma te betreden, Devil Mine. Het avontuur begint al in de wachtijr, waarin je door een soort van fun house loopt, om onderweg nog random spooky taferelen tegen te komen.

 IMG_3730 IMG_3732 IMG_3739 IMG_3750 IMG_3742

Na twee ritjes en de nodige foto’s van het unieke aanzicht op dit baantje in een sneeuwlandschap besloten we dat we alles nu wel gezien hadden.

 IMG_3751 IMG_3760

Vier uur was het geworden, zin om naar huis te reden hadden we nog niet echt, omdat we wisten dat niet ver het park nog een Alpine Coaster gelegen was, en aangezien we de smaak nu wel te pakken hadden besloten Jonathan en ik deze nog snel te gaan zoeken.

IMG_3784

Na iets langer gereden te hebben door elkaar tegensprekende GPS systemen, kwamen we aan bij Erlebnisberg Sternrodt.

 IMG_3764 IMG_3765

De baan leek iets minder indrukwekkend als TRappenslider, maar oordelen zouden we pas na ons ritje. Mmm is hij eigenlijk wel geopend? Er stonden dan wel enkele karretjes op de baan, maar het huisje leek verlaten te zijn.

 IMG_3768 IMG_3771

Gelukkig kwam enkele minuten later een man aangewandeld die ons zou verder helpen.

 IMG_3773 IMG_3774 IMG_3775

Alweer dat wauwgevoel bij het zien van de besneeuwde berg, maar een echt snelheidsgevoel verwachte ik op dat ogenblik nog niet.

 IMG_3778

Eens begonnen aan de afdaling begonnen kwam dat snelheidsgevoel al snel opzetten, ook de soepelheid van de baan viel me op.

 IMG_3782

Stiekem moet ik toegeven dat ik dit een fijner baantje vond dan Trappenslider, Trappenslider mag dan langer zijn en meer snelheid bieden, dit baantje wint volgens mij de strijd omwille van een gevoel van meer comfort.

IMG_3785

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck