Bouwer in de kijker: Soquet

Soquet is een Franse bouwer, gelokaliseerd in Ambérieu-en-Bugey. Het bedrijf werd ongeveer 40 jaar geleden opgestart. Het bedrijf bouwt voornamelijk familiale attracties, maar ook enkele sensationelere exemplaren.

 

De attracties gebouwd door dit bedrijf vinden we bijna enkel in Frankrijk terug, de leuze van de bouwer is dan ook gefabriceerd dichtbij u in de buurt.

Een van de attracties die het bedrijf produceert zijn achtbanen. De achtbanen kan men indelen in drie categorieën, de familiale baantjes, de sensatie baantjes en de aangedreven baantjes.

 

 

Een eerste achtbaan opende het bedrijf in 1980. In Parc Du Bocasse opende men Bocasse Express, dit was een zogenaamde Powered Coaster, die tot 2005 in het park bleef.Voor de meer sensatiegerichte achtbaanfans heeft Soquet ook een achtbaan ontwikkeld met twee opeenvolgende loopings, een eerste exemplaar hiervan opende in Lightwater Valley onder de naam Soopa Loopa.

Deze achtbaan verhuisde later nog naar American Adventure Theme Park als Twin Looper en staat nu in Śląskie Wesołe Miasteczko als Tornado.

 

Een zeer speciale achtbaan van Soquet kon men terug vinden in Parc Saint Paul. Van 2003 tot 2005  stond daar Looping, een achtbaan die voorheen over de Franse kermissen reisde.

 

 

Het speciale aan deze looping achtbaan was dat deze geen lifthill had en de trein door middel van motortjes aan elk bakje snelheid maakte, tot de zwaartekracht het overnam aan het einde van de looping.

Nog een opmerkelijke baan is ongetwijfeld King die op het Franse kermiscircuit reist, vooral bekend van Foire Du Throne.

 

 

King werd gebouwd in 1995 en is 28 meter hoog en 720 meter lang, tijdens de rit behaal je een snelheid van maar liefst 90 km/u.

 

Waterattracties

Verder bouwt het bedrijf waterattracties. De bekendste onder deze attracties zijn de boomstammetjes. Deze worden uitgevoerd in een volwassen versie en een baby flume versie.

Een van de laatst gebouwd Baby flumes kan je terugvinden in Fraispertuis City.

Ook het volwassen exemplaar van de boomstammen kan je terug vinden in dit park.

In 2015 mocht Soquet nog een log flume bouwen voor het Franse park, Parc Du Bocasse.

Soquet heeft ook een eigen versie van de rapid river, deze is voornamelijk bedoeld als een transportabele attractie.

Het bedrijf is ook bekend omwille van de parktreintjes die het bouwt. In Nigloland kan je een ritje maken in een parktreintje van deze Franse bouwer.

Verder bouwt het bedrijf ook enkele soorten monorails, waaronder een gemotoriseerde versie en eentje waar bij je zelf moet trappen.

Ook de kleintjes kunnen genieten van deze bouwer, speciaal voor hen bouwt Soquet paardjesbanen.

Als laatste attractietype zijn er de oldtimers, die je in heel wat parken kan terugvinden.

 

Bronnen: Wikipedia, Soquet, Rcdb

Foto’s: Themeparkfreaks