2de baby dolfijntje geboren in Boudewijn Seapark Brugge

Op 7 september 2015 om 10u40 beviel dolfijn Indy van een gezond kalf. Het kalfje is een mannetje. Moeder en zoon verblijven in het kraambassin, samen met dolfijn Roxanne en haar eerder geboren kalfje Moana (°25 juli 2015).
Het voltallige team verzorgers is heel erg blij met de komst van dit nieuwe dolfijntje!

Dolfijn Indy is geboren in Boudewijn Seapark op 13 juli 2003. Ze is de dochter van dolfijn Puck en zus van dolfijn Yotta, die beiden ook in het Brugse dolfinarium gehuisvest zijn.

De vader van het nieuwe kalfje is dolfijn Beachie. In het kader van het Europese kweekprogramma EEP kwam hij in 2009 vanuit Dolfinarium Harderwijk (Nederland) naar Brugge. Beachie is ook de papa van kalfje Moana, wat betekent dat Moana en het nieuwe kalfje halfbroer en –zus zijn!

Om hen alle nodige rust te geven, zijn Indy en haar kalfje voor publiek en voor pers nog niet te bezoeken. De dierenarts van het dolfinarium beslist wanneer moeder en kalfje voldoende aangesterkt zijn om kraambezoek te ontvangen. Dit zal vermoedelijk binnen enkele weken zijn.

Het nieuwe kalfje heeft nog geen naam. De trainers zullen een leuke naam kiezen. Dit wordt ook binnen enkele weken bekend gemaakt.