Lakemont Park houdt attracties gesloten in 2024, waaronder oudste achtbaan ter wereld

Het Amerikaanse pretpark Lakemont Park verkeert in moeilijke tijden. Door financiële problemen, die te wijten zijn aan stijgende onderhoudskosten en een verminderd aantal bezoekers, zal het park dit jaar al zijn mechanische attracties gesloten houden, waaronder de oudste achtbaan ter wereld.

 

Lakemont Park opende in 1894 als picknickpark met enkele attracties en groeide in 1899 uit tot een echt pretpark. In 2017 bleef dit park al een jaar lang gesloten vanwege noodzakelijke renovaties, en ook in 2018 bleef het gesloten. Tijdens die periode werden veel attracties verkocht, en het park heropende in de zomer van 2019.

Desondanks heeft het park onlangs opnieuw een trieste mededeling gedaan: vanwege financiële problemen zullen al zijn mechanische attracties gesloten blijven. Of het park plannen heeft om ze ooit nog te heropenen, is voorlopig onduidelijk.

De sluiting van de attracties is sowieso slecht nieuws, maar nog erger is het feit dat de oudste achtbaan ter wereld zich onder deze attracties bevindt.

 

Wat valt er dan nog te doen in het park?

Het park heeft laten weten dat de Batting Cages (kooien om te baseballen), basketbalvelden, volleybalvelden en minigolfparcours open zullen zijn. Ook kan men genieten van een picknick in de paviljoenen.

 

Leap The Dips

De houten achtbaan Leap The Dips opende in 1902 voor het eerst en heeft vanaf nu een zeer onzekere toekomst. Deze baan heeft een hoogte van 12,5 meter en een lengte van 442,6 meter.

Door de jaren heen is deze achtbaan al meerdere keren lange tijd gesloten geweest voor renovaties. Zo was ze gesloten van 1935 tot 1936, en ook lange tijd tussen 1986 en 1998. In de periode dat het park gesloten was, stond ze ook stil van 2017 tot 2020.

Welke toekomst de baan nu nog heeft, is dus zeer onzeker, en we kunnen enkel hopen dat ze op de een of andere manier toch nog gered wordt.

 

Twee andere achtbanen

 

Naast de houten achtbaan Leap The Dips kon je in dit park nog de kinderachtbaan Lil’Leaper vinden. Deze baan werd gebouwd in 1969 door de Allan Herschell Company. Echter kwam de baan pas in 1993 naar Lakemont Park.

 

 

Behalve Leap The Dips heeft dit park nog een tweede houten exemplaar, genaamd Skyliner. Deze werd geopend in 1987 en gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc. Skyliner heeft een hoogte van 18,3 meter en een lengte van 731,5 meter.

 

 

Bron en foto: Lakemont Park