Lakemont Park zet attracties in uitverkoop

Het Amerikaanse park Lakemont Park bleef afgelopen zomer gesloten voor het publiek vanwege een grootschalige renovatie. Ondertussen ontdekten fans dat het park heel wat van haar attracties te koop zette.

 

Lakemont Park hield de deuren tijdens de zomer gesloten voor alle bezoekers. Het park kondigde namelijk een grootse renovatie aan. Men wil op deze manier het park nieuw leven in blazen, maar vooral opnieuw rendabel maken.

Om rendabeler te worden besloot de directie van het park dat ze minder mechanische attracties wilde, waarop het park heel wat van haar attracties te koop zette. Het lijkt er op dat het voornamelijk de attracties zijn voor iets oudere kinderen die het park verlaten, de kleinste attracties zullen in het park blijven.

Onder de attracties die te koop staan vinden we een Tilt a Whirl van Sellner, een Twister van Allen Herschel en een Sky Diver van Chance Rides, telkens attracties uit de jaren 1950 – 1960.

 

De opmerkelijkste verkoop is die van de achtbaan Toboggan die in 1963 gebouwd werd. Dit is een klassieker van Chance Rides die je bijna nergens meer terug vind. De rit begint met verticale lift in een soort metalen koker, gevolgd door een spiraal.

 

 

Beter nieuws is er voor de kiddie coaster en vooral de twee houten achtbanen in het park want zij zullen in het park blijven. Onder die houten achtbanen bevind zich Leap The Dips, de oudste nog werkende achtbaan ter wereld. Deze achtbaan opende namelijk al in 1902.

 

 

De tweede houten achtbaan die bewaard blijft is Skyliner, gebouwd door PTC (Philadelphia Toboggan Coasters). Deze werd geopend in 1987 en is 731,5 meter lang. De achtbaan is 18,3 meter hoog en heeft een drop van 13,7 meter.

 

 

Bronnen: Lakemont Park, RCDB, altoonamirror