Oudste rollercoaster ter wereld werd na 3,5 jaar opnieuw geopend!

Goed nieuws uit het Amerikaanse pretpark Lakemont Park. Daar is de oudste nog werkende achtbaan ter wereld opnieuw geopend! Het pretpark sloot eind 2016 de deuren voor grote herstructureringen en had normaal een jaar later moeten heropen. Die heropening duurde dus een stuk langer dan initieel gepland.

 

Leap The Dips in het Amerikaanse pretpark Lakemont Park, de alleroudste nog werkende achtbaan in de wereld, opende haar deuren op 2 juni 1902. De houten achtbaan was destijds een investering van amper $15.000, maar heeft nu een onschatbare historische waarde. De achtbaan was al verschillende keren in haar leven voor lange tijd buiten werking, maar nu is de rollercoaster na 3,5 jaar van stilstand opnieuw geopend voor het publiek! Dit wil zeggen dat de bezoekers opnieuw een ritje kunnen maken op de 118 jaar oude rollercoaster. 

 

In 2016 werd bekendgemaakt dat Lakemont Park in 2017 een jaar zou sluiten om grote herstructureringen door te voeren. Het park zou drastisch verkleind worden en een heleboel attracties zouden uit het park verdwijnen, waaronder de bizarre achtbaan Toboggan.

De werken werden uitgesteld door het onverwachte overlijden van mede-manager Donald Devorris, die één van de twee trekkers was achter het grote project. Het starten van de werken werd daardoor een volledig jaar uitgesteld en duurde dan nog eens dubbel zo lang als initieel gepland. Dit resulteerde in een sluiting van 3,5 jaar voor een van de belangrijkste achtbanen in de wereld.

 

Bron: rcdb

Foto: Wikipedia