Eerste achtbaan de hoogte in en baandelen voor tweede gespot bij Universal’s Epic Universe

De bouw van Universal’s Epic Universe gaat terug aan kruissnelheid vooruit na de vertragingen opgelopen tijdens de coronapandemie. De voorbije weken zijn verschillende stalen en betonnen constructies de hoogte in gegaan en daarnaast ook de eerste achtbaandelen voor de Donkey Kong-achtbaan. Ook zijn Intamin baandelen gespot op het opslagterrein.

 

De bouwwerkzaamheden aan het vierde themapark van Universal in het Amerikaanse Orlando vorderen weer in volle vaart. Het project werd in 2019 aangekondigd, maar door toedoen van de coronapandemie werd de bouw stilgelegd vanaf de zomer van 2020 tot en met het voorjaar van 2021. Met een vooropgestelde opening in 2025, zijn de arbeiders volop aan het werk om het Universal’s Epic Universe uit de grond te stampen. Gedurende de voorbije maanden zijn de verschillende gebieden bouwrijp gemaakt en worden momenteel de eerste stalen en betonnen draagstructuren voor de verschillende attracties, horecalocaties en backstagefaciliteiten geplaatst. Onderstaande foto’s geven een globaal overzicht van de stand van zaken. De laatste twee foto’s (van Tommy Hawkins) geven tevens een overlay van de verschillende themagebieden.

Super Nintendo World – Donkey Kong

In het toekomstige Super Nintendo World themagebied zijn de meest interessante installatiewerken bezig. Daar werden immers de allereerste achtbaan-baandelen voor dit nieuwe themapark geplaatst. Het gaat hier om de Donkey Kong-achtbaan die gebruik gaat maken van een speciaal achtbaantype. De rail die nu geïnstalleerd wordt, gaat “onzichtbaar” worden gemaakt voor bezoekers en een thematische achtbaanrail gaat erboven worden geplaatst, zodat de achtbaantrein als het ware gaat kunnen “springen” tussen openingen in de achtbaantrack. Het principe is ook weergegeven in onderstaande video. Enkele maanden geleden werden ook de eerste baandelen voor de versie in Japan geplaatst. Vermoedelijk worden de zwartgekleurde baandelen gebruikt voor de indoor scenes en de zandkleurige baandelen voor de outdoor gedeeltes van de achtbaan.

 

How To Train Your Dragon – Intamin baandelen

Naast deze eerste achtbaan zijn ook een groot deel van de baandelen voor een tweede achtbaan aangekomen bij Epic Universe. Deze achtbaan is er eentje van de Zwitserse/Liechtensteinse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om de gelanceerde familie-achtbaan voor het themagebied rond How To Train Your Dragon, die volgens geruchten een iets mildere versie wordt van Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure in Islands of Adventure. De baandelen hebben een zwartgrijze kleur, de supports voor de achtbaan zijn nog niet aangekomen of liggen op een andere plek opgesteld.

Overige interessante updates

Als laatste nemen we kort een kijkje op de opslagruimtes voor Universal’s Epic Universe. Als eerste zijn daar groenachtige baandelen en supports te zien. Deze zijn echter niet voor een achtbaan, maar voor de Yoshi-darkride in Super Nintendo World. Daarnaast is er een interessante reeks stalen elementen te zien. Dit zijn de bovenste delen van funderingen voor Mack-achtbanen waar de supports op worden vastgemaakt. Op de achtergrond zijn ook houten kisten te bespeuren met langs de zijkant het logo van Mack Rides. Dit bevestigt dat er minstens één achtbaan van Mack Rides wordt gebouwd in het park. Het was reeds gelekt dat Mack Rides de fabrikant zou zijn voor de grote duellerende achtbaan van het park. Nieuwe geruchten wijzen er echter op dat een derde Mack-achtbaan zou zijn toegevoegd aan de plannen: een Family Spinning Coaster in het Universal Monsters themagebied. Voor welke achtbaan deze fundering onderdelen zijn, is nog niet bekend.

Voor een volledig overzicht van de verschillende themagebieden, kan u dit artikel teruglezen.

 

Bronnen: Theme Park Stop, Midway Mayhem
Foto’s: Midway Mayhem, Tommy Hawkins, bioreconstruct