Eerste themagebieden gelekt voor Universal’s Epic Universe

Universal Orlando Resort is bezig met de bouw van een derde themapark namelijk Universal’s Epic Universe. Tijdens de aankondiging vorig jaar werd met geen enkel woord gerept over de themagebieden die in dat nieuwe park te vinden zullen zijn. In onderstaand artikel staan de drie grote thema’s die hoogstwaarschijnlijk in het nieuwe park aanwezig zullen zijn.

 

Vorig jaar maakte Universal Orlando Resort bekend dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een derde themapark genaamd Universal’s Epic Universe. Naast een grote overzichtsfoto en het logo van het gloednieuwe park kwam er niet veel extra informatie naar buiten. Vooral over de themagebieden in het nieuwe themapark bleef het nagenoeg stil. Voor de bouw van elk nieuw project, moeten uiteraard verscheidene officiële documenten worden opgemaakt. Deze documenten, samen met een hele reeks geruchten, zijn in onderstaand artikel samengevat. Beginnende met de grote overzichtstekening waar de meest waarschijnlijke themagebieden op zijn aangeduid.

Super Nintendo World

Universal is momenteel bezig met de bouw van een Super Nintendo World in Japan, dat naar verluid dit jaar nog moet openen. Daarnaast is men ook bezig met de bouw voor de versie in Universal Studios Hollywood en dus kan Orlando niet achterblijven. Enkele jaren geleden lekten ook al foto’s van een uitgebreide maquette, die volgens de geruchten zeer dicht bij de uiteindelijke versie zal komen te liggen.

De zone gaat waarschijnlijk twee grote attracties en een kleinere attractie omvatten rond populaire IP’s van Nintendo waaronder Mario Kart, Donkey Kong Mine Kart Madness en Yoshi’s Adventure. Mario Kart en de Donkey Kong-achtbaan zullen beiden weggestoken zijn in twee grote showgebouwen, waarbij de Donkey Kong-achtbaan wel een buitengedeelte zal hebben. Het blauwe gebied daarentegen zou worden gethematiseerd naar het iconische Mushroom Kingdom en omvat een Yoshi familieattractie, speeltuigen en een restaurant.

 

Universal Classic Monsters

Het themagebied ten noorden van Nintendo zou mogelijk een gebied worden rond de klassieke monsters van Univeral zoals Dracula en Frankenstein. Op de onderstaande plannen lijken hier vooral twee grote attracties te staan met daarnaast wat kleinere gebouwen die waarschijnlijk winkeltjes, een meet and greet en etenskraampjes omvatten. Er wordt verwacht dat het centrale gebied zal worden opgetrokken in de stijl van een Europees dorpje, zoals in de originele films over Dracula en Frankenstein uit de jaren ’30.

Op de concept-arts ziet het er naar uit dat het gebied wordt gethematiseerd naar Frankenstein Village met in de achtgrond het kasteel van Frankenstein. Onderaan het gebied bevindt zich de eerste van de twee mogelijke attracties. Op de concepten was dit weergegeven als een outdoor amfitheater: de plannen laten echter niet zien of dit al dan niet indoor of outdoor zal zijn. Ook over de invulling van de mogelijke show is nog niets bekend. Bij de grote attractie aan de bovenzijde van het themagebied gaan bezoekers hoogstwaarschijnlijk binnenkomen via het kasteel van Frankenstein. De geruchten rond het mogelijke attractietype wijzen vooral in de richting van de geüpdatete versie van de Robocoaster: de zogenaamde G3 RoboCoaster, geleverd door het Engelse Simworx. Met het grootste verschil dat deze nieuwe versie effectief op een achtbaantrack zou rijden.

 

How to Train Your Dragon

Tot slot kunnen we ook een grootschalig themagebied verwachten rond de populaire Dreamworks-animatiefilm How to Train Your Dragon. Zoals te zien op onderstaande foto’s vallen er een aantal dingen op. Als eerste is er duidelijk een achtbaan te zien langs de noordkant van het gebied en daarnaast zien we ook twee grote loodsen ingetekend op de plannen.

In tegenstelling tot de eerste concept-arts, is de duellerende achtbaan op de huidige plannen gedownscaled tot één achtbaan. Wel zien we onderweg enkele track-switches, een spike en verscheidene showgebouwen. Wat doet vermoeden dat Universal hier dezelfde weg op gaat als bij Hagrid’s Magic Creatures Motorbike Adventure, een (waarschijnlijk gelanceerde) achtbaan met onderweg enkele showelementen. Daarnaast zien we in het midden van de achtbaanlay-out twee Sky Fly-attracties van Gerstlauer ingetekend. Ook is er nog een bootattractie te bespeuren op de plannen, wat gelijkt op een lay-out voor een Splash Battle, mogelijks van de Duitse fabrikant Mack Rides.

De onderste van de twee grote showgebouwen gaat naar verluid waarschijnlijk een grote live-show huisvesten, in dezelfde trend als de rondtoerende How to Train Your Dragon Live Spectacular show. Daarnaast zien we ook nog in het midden van het gebied een groot showgebouw staan. Het is nog niet bekend wat daarin gaat plaatsvinden, maar de meeste speculaties wijzen in de richting van een vliegend theater, wat perfect zou passen in de lijn van dit themagebied.

 

Naast deze drie bovenstaande themagebieden, circuleren er ook nog enkele geruchten rond een Fantastic Beasts-themagebied maar daar zijn heden ten dage echter nog geen bouwplannen van uitgelekt. Ook zouden we graag nog eens de nadruk leggen op het feit dat bovenstaand artikel vooral gebaseerd is op gelekte informatie en geruchten, deze informatie gaat daarom hoogstwaarschijnlijk niet allemaal werkelijk worden.

Comcast, het moederbedrijf achter Universal, verwacht dat Universal’s Epic Universe haar deuren opent in 2023. Voor een diepere inkijk in de materie rond Universal’s Epic Universe, worden de berichten op Orlandoparkstop.com aangeraden, waarvan tevens alle bovenstaande info afkomstig is.

 

 

Bron: Orlandoparkstop