Wonder Woman in Six Flags Magic Mountain maakt eerste testritten

Wonder Woman, een nieuwe Single Rail Coaster in het Amerikaanse park Six Flags Magic Mountain, zal op 16 juli openen. De bouw is ondertussen voltooid en de baan maakt volop testritjes. De achtbaan is 39,9 meter hoog en is 1.005,8 meter lang. Daarmee is het de hoogste en langste Single Rail Coaster ter wereld.

 

Wonder Woman Flight of Courage zal op zaterdag 16 juli openen in het Amerikaanse Six Flags Magic Mountain. Het wordt de 20ste achtbaan van het park, wat een wereldrecord is. Het park deelde op sociale media naast de openingsdatum, ook nog 3D POV-video.

 

 

In een ander filmpje zien we de eerste testritten

 

 

De Single Rail Coaster werd gebouwd door Rocky Mountain Construction en is de hoogste (39,9m) en langste (1.005,8m) Single Rail Coaster ter wereld. Daarnaast evenaart hij met een topsnelheid van 93,3 km/u het record van snelste Single Rail Coaster ter wereld. De first drop heeft een hellingshoek van 87° en drie inversies nl. een Zero-G Stall, een Dive-Loop en Zero-G Roll. Naast deze 3 inversies is er ook een Overbanked Cutback in het parcours verwerkt.  Het thema van de achtbaan is Wonder Woman, een superheldin uit de comics en films van DC. De lay-out van de achtbaan is bijna identiek aan dat van Jersey Devil Coaster uit het zusterpark Six Flags Great Adventure.

 

 

bron & foto: Six Flags Magic Mountain / TPF