Fireball in Adventureland officieel geopend

Het Amerikaanse Adventureland heeft, na enkele weken van soft-opening, haar gloednieuwe achtbaan Fireball officieel geopend voor het publiek. Het gaat op een Roller Ball-achtbaan van de Zwitserse fabrikant RES: een kloon van Wilde Hilde in het Duitse Schwaben Park.

 

Het Amerikaanse pretpark Adventureland, gelegen in de staat New York, heeft voorbije week haar gloednieuwe achtbaan Fireball officieel geopend voor het publiek. Fireball is een zogenaamde Roller Ball van de Zwitserse achtbaanfabrikant Ride Engineers Switzerland (RES) waarbij vier passagiers in een gondel plaatsnemen die over een verticaal parcours heen- en weer slingert. De achtbaan en 21 meter hoog en slechts 88 meter lang. Door de verschillende magneetremmen tijdens de rit, heb je toch een beleving van anderhalve minuut. De officiële openingsceremonie vond plaats op vrijdag 24 juni 2022 met lokale pers en genodigden.

De achtbaan doet haar naam zeker eer aan. Op het stationsgebouw heeft het park twee grote cilindervormige LED-schermen geplaatst die een vuureffect simuleren. Ook de achtbaankarretjes zelf zijn voorzien van een vurige visual en op de draagstructuur van de achtbaan zijn de letters “Fireball” geplaatst zodat de achtbaan van veraf herkenbaar is. Onderstaande video legde de ritervaring vast naast en op de attractie tijdens de soft-opening in mei.

 

Wilde Hilde

Fireball is een kloon van Wilde Hilde in het Duitse pretpark Schwaben Park. Dit was de allereerste Roller Ball van RES, waarna het al drie andere versies van de attractie verkocht. De tweede en derde installatie waren respectievelijk Nid des Marsupilamis in Parc Spirou Provence en Roller Ball in Wiener Prater. Deze zijn beide de grotere variant van 28,5 meter hoog. Fireball en Wilde Hilde zijn de kleine variant van 21 meter hoog met een capaciteit van 360 personen per uur.

 

Bron en foto’s: Adventureland Long Island