Eerste baandelen voor Donkey Kong achtbaan worden geplaatst in Universal Studios Japan

Universal Studios Japan werkt momenteel aan een grote uitbreiding van haar Super Nintendo World gebied. De blikvanger hier wordt een achtbaan die net als het nieuwe stuk in het teken zal staan van de computergame Donkey Kong. Op een foto die circuleert op sociale media zien we hoe de eerste track geplaatst wordt.

 

Hoewel het park schaars is met officiële berichten over de nieuwe Donkey Kong zone, die men momenteel bouwt als uitbreiding van de Super Nintendo World, kunnen we op bouwfoto’s toch al zien dat er een achtbaan opgebouwd wordt.

 

Het gaat hier hoogstwaarschijnlijk om een achtbaan waarop de Universal Parks groep enkele jaren geleden een patent nam. Het concept toonde een zogenaamd Boom-Coaster. Hierbij lijkt men met een karretje over een mijntrein track te rijden en kan men zelfs sprongen maken, maar eigenlijk volgt het treintje een verborgen track en is het bevestigd aan een lange arm.

 

Het concept gecombineerd met het thema zou er dan op wijzen dat men een achtbaan bouwt in de stijl van het klassieke Donkey Kong Country spel, waarbij men in een deel van het spel in een mijnkarretje terecht komt en bananen moet vangen en van trackdeel naar trackdeel moet springen.

 

Hoe het geheel er volledig moet komen uit te zien is natuurlijk afwachten, al lekte er maanden geleden wel een concepttekening uit.

 

 

Bronnen en foto: WDW News Today, RCDB