Bouw Universal’s Epic Universe stilgelegd

De bouwwerkzaamheden van Universal Orlando Resort haar nieuwe themapark Epic Universe zijn voor een onbepaalde tijd stilgelegd. Dit is te wijten aan gekelderde inkomsten tijdens en na de COVID-19 lockdown. Wanneer de werken worden hervat is momenteel onbekend.

 

De coronapandemie gooit nu ook roet in het eten voor de toekomstplannen van Universal in Orlando. Daar waren de grondwerkzaamheden voor een gloednieuw themapark reeds van start gegaan. Universal’s Epic Universe moest haar deuren openen in 2023. Enkele maanden geleden lekten reeds de eerste themagebieden.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van vorige week zei Brian Roberts, CEO van Universal-moederbedrijf Comcast: “We blijven geloven dat onze themaparken op lange termijn terug winstgevend worden, maar toch hebben we besloten om de werkzaamheden van Epic Universe te pauzeren in dit vroege stadium.”

Hoewel Roberts geen specifieke tijdspanne durft uit te spreken, doet de burgemeester van Orange County, Jerry Demings, dit wel. Hij zei eerder: “De bouw van het park zou uitgesteld zijn met een volledig jaar, maar mocht onze economie traag terug op gang komen, dan zou deze periode nog kunnen verlengen”.

Ondanks het stilleggen van de werkzaamheden bij Epic Universe, gaat de bouw van de nieuwe Jurassic-achtbaan in Universal’s Islands of Adventure gewoon verder. Daar werd eind juli zelfs het hoogste punt van de nieuwe lanceerachtbaan bereikt.

 

Bronnen: themeparktribune, clickorlando