De geschiedenis van: Parc Saint-Paul

Parc Saint-Paul is een pretpark gelegen in het Franse dorp Saint-Paul in het departement Oise. Dit park opende in 1983 en biedt ondertussen meer dan 40 attracties aan. De grootste attracties zijn de houten achtbaan Wood Express en de stalen achtbaan Aérotrain.

 

In 1983 zag Parc Saint-Paul voor het eerst het levenslicht, kermisexploitant André Campion richtte toen het park op. Echte attracties telde het park toen nog niet, eerder wat speeltuigen. Die attracties zouden er pas komen nadat André Campion zijn broer en directeur van het gesloten pretpark Mirapolis, Marcel Campion binnenhaalde. Die bracht ook heel wat decoratie en attracties mee. In 1999 werd het park overgenomen door Gilles Campion. Onder zijn leiding, die hij tot nu nog altijd heeft, kwamen er heel veel nieuwigheden bij, waaronder meerdere achtbanen.

 

Tijdlijn

1985: met Château Hanté opent er een spookhuis.

 

1992: Het park opent een soort kabelbaan attractie met Téléphériques. Hierbij neem je plaats op een staander waarmee je via een rail glijdt.

 

1999: De doorloop attractie Parcours 3D wordt geopend. Hier loop je met een 3D brilletje doorheen zeer kleurrijke decors.

 

Ook opent in 1999 de matjesglijbaan Tobogliss.

 

Tenslotte openen ook de Trampolines.

 

2000: Voor de jongste bezoekers opent de bootjesattractie Bateaux Bully

 

Op het meer van het park gaat ook de stoomboot Bateau Mississippi varen.

 

Verder kan je op het meer ook plaatsnemen in de trapbootjes Pédalos-Cygnes

 

Maar de grootste aanwinst in 2000 is de achtbaan Wild Train. Met Wild Train haalt Parc Saint-Paul een achtbaan van Russische makelij in huis. Deze achtbaan werd namelijk gebouwd door de Pax Company.

 

2001: In 2001 kunnen de bezoekers afkoeling zoeken in de Log Flume Dino Splash. Deze werd gebouwd door Interlink.

 

Nog in 2001 opende de kinderattractie Maison Foldingue. Een Crazy Farm attractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

2002: Dit jaar opende de klassieke draaimolen Carrousel 1900, deze werd gebouwd door het bedrijf Concept 1900.

 

2003: De gekke spiegels Miroirs Magiques worden geopend.

 

Ook opende dit jaar de achtbaan Looping die origineel gebouwd werd in 1982 en voordien rondreisde op de Franse kermissen. Dit was een zeer speciale achtbaan, gebouwd door Soquet. Deze achtbaan met looping heeft namelijk geen lifthill maar is deels een powered coaster. Vanaf de start tot halfweg de looping wordt het treintje aangedreven, nadien neemt de zwaartekracht het over. Op 17 juli 2005 gebeurde er echter een zwaar incident op de achtbaan waarbij 4 personen ernstig gewond raakten. De achtbaan heropende nadien niet meer maar blijft tot 2006 buiten werking in het park staan.

De achtbaan verdwijnt wegens het ongeluk maar liefst 13 jaar uit beeld. Na een 5 jaar durende renovatie duikt de achtbaan uiteindelijk weer op in 2019 met de Franse exploitant Troisne. Deze reist er mee rond op het kermiscircuit en de achtbaan is regelmatig terug te vinden in het Franse pretpark Lunapark La Palmyre.

 

2004: Een van de gekendste attracties van het park wordt dit jaar geopend. Grande Roue is een reuzenrad dat gebouwd werd door Technical Park.

 

Ook opende de kinderachtbaan Mini Mouse Cartoon, dit is een achtbaan van het type Mini Mouse. Voor de bouw hiervan deed men beroep op Zamperla.

 

Dit jaar sloot ook de allereerste Big Apple achtbaan Family Coaster. Het is niet precies bekend hoelang deze in het park vertoefde.

 

Voor de waaghalzen opende dit jaar ook de vrijevaltoren Tour Descente Extrême. Deze werd gebouwd door het Russische bedrijf Pax Company.

 

2005: Twee nieuwe achtbanen openen

De eerste achtbaan die dit jaar geopend werd verving de oudere Big Apple achtbaan Family Coaster. Het werd opnieuw een achtbaan van hetzelfde type die door het leven gaat als Pomme. Deze achtbaan werd gebouwd door het Turkse bedrijf Dal Amusement Rides Co.

 

De tweede achtbaan die dit jaar opende was Formule 1. Deze werd gebouwd door het Russische bedrijf Pax Company en is van het type Formula PAX, een soort van Wilde Muis, maar met naar buiten gebankte bochten en steile drops. In 2009 overleed echter een 35-jarige vrouw toen ze uit de achtbaan viel. In 2020 viel opnieuw een vrouw uit deze achtbaan, ook deze keer overleefde het slachtoffer het vreselijke ongeluk niet. Formule 1 werd na dit tweede dodelijk ongeval niet meer geopend en verwijderd uit het pretpark.

 

Behalve de achtbanen opende men ook de zweefmolen Chaises Aériennes, welke gebouwd werd door Preston & Barbieri.

 

Tenslotte opende dit jaar ook de Mack Music Express attractie Safari Trip.

 

2006: De vliegtuigmolen Escadrille de Pilou werd geopend, deze werd gebouwd door Technical Park.

 

2007: Het jaar 2007 betekende opnieuw de komst van een achtbaan. Ditmaal bouwde men een opvallende groene Spinning Wild Mouse Souris Verte. Deze werd geleverd door Zamperla en kreeg als themaobjecten muizen en kaas.

 

2009: De klimtoren Escala’Gliss werd geopend voor de jongere bezoekers.

 

Ook kunnen de jongere bezoekers vanaf dit jaar plaatsnemen in de vrijeval-attractie Tour Yoyo. Deze werd gebouwd door Zamperla.

 

2010: Opnieuw wordt dit jaar aan de jonge bezoekers gedacht, deze kunnen vanaf nu plaatsnemen in de gekke tractors Tractorigolos. Deze werden gebouwd door SBF Visa.

 

Wie het wat spannender wil, kan plaatsnemen in de Schommelboot Arche de Noé. Deze werd gebouwd door Metallbau Emmeln.

 

Ook de kindermolen Ilotortues opende dit jaar, deze werd gebouwd door Park Rides.

 

Alsof dat nog niet genoeg was mocht SBF Visa de Frog Hopper attractie Pata’Wouf en kinderzweefmolen Samba des Zabeilles leveren.

 

2012: Vanaf dit jaar kunnen de jonge bezoekers een ritje maken in de kinderbotsauto’s Mini Quads. Deze werden gebouwd door Preston & Barbieri.

 

2013: Dit jaar mocht Metallbau Emmeln de paardjesbaan P’tits Lapins leveren.

 

2014: Met Aérotrain opende het park opnieuw een achtbaan. Deze baan werd tweedehands aangekocht van het Portugese pretpark Funcenter. Voor de bouw stond het Nederlandse bedrijf Vekoma in.

 

2015: Het park plaats dit jaar de waterglijbaan Aqua Splash. Deze werd gebouwd door Metallbau Emmeln.

 

2018: Dit jaar verbaasde het park vriend en vijand door het bouwen van de houten achtbaan Wood Express. Deze achtbaan werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Gravity Group.

 

2019: Dit jaar opent de sterk gethematiseerde Disk’O Coaster Dino Disk’O. Een creatie van Zamperla.

 

 

Bronnen: Parc Saint-Paul, RCDB, Wikipedia

Foto’s: Bob Van Dyck – Themeparkfreaks