Bouwer in de kijker: Dal Amusement Rides Co.

Dal Amusement Rides Co. is een Turkse attractiebouwer, die voornamelijk attracties bouwt voor het kermiscircuit. Dit bedrijf werd opgericht in 1958 en is best bekend om de familiale attracties, waaronder kleine achtbanen.

 

Het bedrijf Dal Amusement Rides Co. werd opgericht in 1958 heeft haar hoofdzetel in Istanbul, Turkije. Wie regelmatig op de kermis komt zal zeker al een attractie van dit bedrijf tegengekomen zijn. De voor ons bekendste attracie is de Spinning Family Coaster Fun4All van de Nederlandse exploitant J.F.A Van Dam .

 

 

Attracties:

 

Achtbanen

 

Roller Coaster: De Roller Coaster is de grootste achtbaan uit de catalogus van Dal Amusement rides. Deze achtbaan heeft een Cyclon lay-out.

© Dal Amusement Rides Co.

 

Brucomela: De Brucomela achtbaan kennen we als een Dragon Coaster, waarbij het treintje de vorm heeft van een draakje.

 

© Dal Amusement Rides Co.

 

Kid Family Coaster: De Kid Family Coaster kennen we allemaal als een Big Apple achtbaan. Een zeer kindvriendelijke attractie met als treintje vaak een rups.

© Dal Amusement Rides Co.

 

Dragon: De Dragon achtbaan is de kleinste uit de catalogus. Het is een Powered Coaster.

© Dal Amusement Rides Co.

 

Spinning Brucomela: Deze achtbaan is een variant op de normale Brucomela, maar bevat draaiende bakjes.

© Dal Amusement Rides Co.

 

Thrillrides

 

Roket: De Roket is vergelijkbaar met de Booster attractie, waarbij aan een lange arm twee bakjes aan de uiteinden zit. De grote arm gaat draaien aan hoge snelheid en de bakjes kunnen overkop gaan.

 

Robocop: De Robocop is een uit de kluiten gewassen frisbee attractie. Je neemt plaats in een grote gondel, onderaan een arm, die heen en weer zwaait. Tijdens de rit roteert de gondel.

 

Robocop 360: De Robocop 360 is een variant op de gewone Robocop. Bij deze variant ga je volledig overkop.

 

Ship: Het klassieke schommelschip. Een groot schip zwiert heen en weer tijdens de rit.

 

Ranger: De Ranger heeft twee armen met daaraan een bootvormige gondel. De armen draaien tijdens de rit rond, waardoor de boot overkop gaat.

 

Crazy Dance: De Crazy Dance is een eigen versie van de bekende Break Dance attractie. Dal opteert hier voor een versie die overdekt is.

 

Family Rides

Bumper Cars: De Bumper Cars zijn klassieke botsauto’s, waarbij je tegen elkaar kan knallen.

 

Crazy Chair: Bij de Crazy Chair stap je in een stoeltje, dat bevestigd zit aan een arm. Wanneer de molen gaat draaien, bewegen de armen op en neer.

 

Skate Board: De Skate Board attractie is een variant op de bekende Rok & Tug. De berijders nemen plaats op een groot skateboard dat rond draait, terwijl het heen en weer rijdt over een rail.

 

Slide: De Slide is een grote glijbaan met matjes, waarbij je tegen elkaar kan racen.

 

Giant Wheel: Het Giant Wheel is een groot reuzenrad, waarbij je een mooi overzicht krijgt op de omgeving.

 

Wave Swinger: bij ons gekend als de zweefmolen of stoeltjesmolen. Hierbij neem je plaats op een stoeltje, dat bevestigd is aan kettingen. Wanneer de molen draait ga je in het rond en op en neer.

 

Kids Rides

De Kids Rides omvatten alle attracties die geschikt zijn voor kinderen, zoals: draaimolen en rondritjes.

 

 

Bron en foto’s: : Dal Amusement Rides Co.