Parque Warner Madrid viert 20-jarig bestaan

Het Spaanse pretpark Parque Warner Madrid bestaat twintig jaar. Het park viert dat met veel shows en entertainment, een Tweety muurschildering en de recreatie van Central Park, de koffiezaak uit Friends. Het park kondigt ook de komst van de nieuwe achtbaan in 2023 officieel aan.Op 6 april 2002 opende Warner Bros. Movie World Madrid in de Spaanse hoofdstad Madrid voor het eerst de deuren. In het eerste jaar konden bezoekers al meteen genieten van vijf achtbanen. Waaronder Stunt Fall, Superman / la Atracción de Acero en Coaster Express. In 2009 kwam daar met de familieachtbaan Correcaminos Bip, Bip een zesde bij. Nu, veertienjaar later, kondigt het park de komst van een zevende achtbaan naar het park. Opening is voorzien voor volgend jaar.

Om de 20ste verjaardag te vieren komt het park met een nieuwe musicalshow “The Dreamers”. De show behandeld de verschillende muziek genres uit de geschiedenis van de film en entertainment. De show zal het volledige seizoen in het park te zien zijn.

Verder zal er ook dagelijks de nieuwe parade “Superstars Parade 20 aniversario” plaatsvinden, met een hoofdrol voor de Looney Tunes-personages en de DC Comics superhelden. In “Steampunk Saloon” verwelkomt men inwoners uit de toekomst om in Wild West-stijl de feesten op eigentijdse muziek. Voor de kleinste bezoekers is er de Looney-Tunes Musical in het Cartoon Village-gebied. Tot slot mogen meet & greets met de meest geliefde personages niet ontbreken in dit feestjaar.

Ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van Tweety, één van de meest gekende karakters van de Looney Tunes, is Parque Warner één van de parken die gekozen is om deel uit te maken van een artistiek project. De graffitikunstenaar Nicolás Romero zal Tweety tot leven brengen op een grote muurschildering in het Cartoon Village-gebied. De Argentijnse illustrator zal enkele dagen live schilderen zodat bezoekers het ook het proces kunnen meemaken. Het werk zal deel uitmaken van de permanente decoratie van het park.

Bezoekers kunnen in het feestjaar zich ook onderdompelen in de serie Friends. De bekende koffiezaak Central Park zal nagebouwd worden. Bezoekers kunnen de speciale set binnenwandelen, zich de hoofdrolspelers van de succesvolle televisieserie voelen, foto’s maken en een souvenir meenemen.

Bron: Diario Financiero, Parque Warner Madrid
Foto: Parque Warner Madrid